Vzniku filmu TLoU brání neshody se Sony
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vzniku filmu TLoU brání neshody se Sony

Vzniku filmu TLoU brání neshody se Sony

David Plecháček

David Plecháček

16. 11. 2016 13:53 8
Reklama

Tituly od Naughty Dog by se skvěle hodily pro filmové adaptace, ale bohužel, zrovna jejich adaptace mají takový osud, jaký mají. Uncharted v nedohlednu, The Last of Us taktéž. Na druhém zmiňovaném filmu by měl spolupracovat i Sam Raimi. Právě on informoval IGN o (ne)posunu celého projektu.

Shrňme si základní informace. Práce na filmu byly oficiálně zahájené v březnu 2014. Scénáře se měl ujmot samotný Neil Druckmann, který měl být i jeho producentem spolu s Raimim a jeho společností Ghost House Pictures, se spoluprezidenty Naughty Dog Evanem Wellsem a Chritophem Balestrou, a s režisérem herního The Last of Us Brucem Straleym. Kolem projektu se ochomýtalo jméno Maisie Williams, známé ze Hry o trůny coby Arya Stark, která by se ráda ucházela o ztvárnění Ellie.

Ještě na jaře Druckmann omlouval dlouhotrvající předprodukci tím, že se v Naughty Dog plně soustředí na čtvrtý díl Uncharted - a i když ten už dávno vyšel, následující sedm měsíců staré tvrzení sedí i pro dnešek: „Víte jak to je, v tuto chvíli si připadáme, jako bychom vstoupili do vývojářského pekla,“ řekl Druckmann. „Za rok a půl jsme se v podstatě nikam nehli.“ Jenže teď už to není rok a půl, ale roky dva.

Dokládá to právě výše zmíněný Raimi. „Když jsme v minulosti přišli za Neilem s Ghost House Pictures, doufali jsme, že dostaneme na film všechna prává, a pak bychom třeba ten film prodali, ale práva by zůstala u nás. S tím jsem tehdy přišel do Sony - se kterou mám velmi dobré vztahy - ale ti s projektem měli vlastní plány, a upřímně si myslím, že Neilovy plány nejsou ty samé jako plány Sony," popisuje, jak všechny problémy začaly.

Jenže právě fakt, že Raimi ani jeho společnost práva nedrží, nemůže Druckmannovi nijak pomoci. A to ani přes to, že je spoluproducentem celého projektu. „Jde o to, jak si Neil nastavil, prodal práva Sony, Sony mě najala, abych se na tom podílel, ale jak jsem říkal, práva nemám, nejsem v čele toho projektu, a tak vám nemůžu říct, na čem se Sony a Neil dohodnou. Jakmile najdou shodu a rozhodnou se, že celý projekt posunou dál, rád jim opět pomůžu," říkal v rozhovoru.

Raimi je rozhodnutý na The Last of Us pracovat, i když ve skutečnosti neví, co to vlastně znamená. Podle jeho slov to právě teď znamená sezení na místě. „Nechtějí se pohnout dál, ale není na mě, abych vám řekl proč. Neil se Sony v některých ohledech nesouhlasí, a já nemám páku, abych mu pohl."

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama