Nvidia věští Nintendu se Switchem úspěch
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nvidia věští Nintendu se Switchem úspěch

Nvidia věští Nintendu se Switchem úspěch

David Plecháček

David Plecháček

14. 11. 2016 14:20 6
Reklama

Nintendo je v kurzu. Dnes jsme psali o její nové retro konzoli Mini NES, která se začala prodávat už v pátek, a už teď je celosvětově vyprodaná. Zda se stejnému zájmu bude těšit i Nintendo Switch, hybridní handheldová konzole, která má vyjít v březnu příštího roku, uvidíme, ale společnost Nvidia, která do ní vyrábí čipy, si myslí, že z ní lidé budou nadšení.

Jen-Hsun Huang, výkonný ředitel společnosti, to prohlásil na schůzi investorů k finančním výsledkům za třetí čtvrtletí roku 2016. „Opravdu věřím tomu, že jakmile to zařízení lidé uvidí, užijí si s ním a budou z něj nadšení. Switch opravdu není něco, s čím by měli nějakou zkušenost,“ říká. Samozřejmě k tomuto nadšení pomáhá i celý brand a hry velkého N, které jsou jedinečné. „Myslím, že naše partnerství může trvat klidně i dvě dekády, a z toho mám vážně radost,“ prohlásil Huang před investory.

Ještě předtím nezapomněl zmínit, jak se finančně daří celé Nvidii. Daří se jí dobře – a může za to i Switch. „Nintendo našemu růstu značně pomohlo. Nintendo se svým novým zařízením zůstane u své architektury nějaký čas, a tak předpokládáme, že se nám (díky Switch) povede dobře i v budoucnu.“ Jak Huang podotýká, Nvidia s Nintendem spolupracuje už dva roky, a výsledkem bude úžasná konzole, ze které budou profitovat obě společnosti.

Uvidíme, jestli Switch zaznamená takový úspěch. Dnes jsme se – možná – dozvěděli cenu, která bude začínat na 6300 korunách. To je věru málo, ale záleží na úhlu pohledu, zda je to dobře či nikoliv. Pokud Nintendo tvrdilo, že Switch je primárně domácí konzole, kromě použitého čipu Tegra a 4 GB RAM hraje proti tomuto tvrzení právě cenovka. Pokud se potvrdí, můžeme si být jistí, že dokovací stanice žádný dodatečný hardware neobsahuje. A to by bylo pro leckoho zklamáním. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama