Nintendo oznamuje konec výroby Wii U
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nintendo oznamuje konec výroby Wii U

Nintendo oznamuje konec výroby Wii U

Jiří Bigas

Jiří Bigas

10. 11. 2016 13:45 3
Reklama

Navzdory nedávným spekulacím, které Nintendo vehementně popíralo, nyní japonský herní gigant přiznává, že výroba Wii U brzy skončí. Její konec už je naplánovaný.

Zpráva pochází přímo z japonských oficiálních stránek Nintenda. Samozřejmě, stále se může jednat o informaci, která se třeba týká jen země vycházejícího slunce, ale není to příliš pravděpodobné. Tento scénář bude jistě shodný pro celý svět. Ostatně nedá se říct, že by se Wii U dařilo na dalších trzích výrazně lépe než v domácím Japonsku.

Tuto zprávu přinesly weby DualShockers a Kotaku. Podle druhého jmenovaného magazínu se informace vztahuje konkrétně k bílé 32GB verzi Wii U v premium setu. Jiné už ale nejsou ani v Japonsku v prodeji. Ještě minulý týden přitom zprávy o konci výroby Nintendo popíralo s tím, že se zařízením stále počítá, budou na něj vycházet nové hry a bude se dále prodávat. Firma také tvrdila, že Switch není nástupcem Wii U, a proto se bude výroba omezovat až později.

Když už je řeč o nové hybridní konzoli od Nintenda, v noci na dnešek jsme se dozvěděli také to, že na akci Tokaigi Japan Game Party 2017 v únoru bude možnost si zařízení vyzkoušet ještě před jeho uvedením na trh. Konzole bude k dispozici na showflooru po celou dobu konání akce. Ta se uskuteční nedaleko Tokia od 11. do 12. února - na stejném místě jako podzimní veletrh Tokyo Game Show. Switch se má začít prodávat v březnu. Podobné akce, kde si zákazníci osahají novinku, se mají konat po celém světě, slíbil už před časem prezident Nintenda.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama