Daedalic připravují herní Pilíře země
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Daedalic připravují herní Pilíře země

Daedalic připravují herní Pilíře země

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

6. 11. 2016 16:50
Reklama

Letitý román Kena Folleta, Pilíře země (v originále The Pillars of the Earth), se dočká moderní herní inkarnace. Titul Ken Follet‘s: The Pillars of the Earth má na starosti zkušenostmi ostřílený německý tým Daedalic Entertainment, který hru plánuje vydat na konzolích, na PC a na Macích v průběhu příštího roku. Příběh samotný slibuje korespondovat s dějem knižní předlohy a kromě starých známých postav pak pochopitelně narazíte i na dosud skryté příběhové linky i na postavy nové.

Základ však zůstává stejný a hra bude v interaktivní formě vyprávět velkolepý příběh z Anglie 12. století, kde dochází k budování obrovské katedrály ve fiktivním městě jménem Kingsbridge. Výstavba majestátní katedrály však není jediným motivem příběhu a svojí roli v něm nadále sehrají intriky a zákulisní boje o moc na pozadí významných historických událostí.

Ty budete moci příští rok sledovat z pohledu celkem hned tří postav – ambiciózního architekta Jacka, mnicha Philipa a šlechtičky Alien. Dvojice nově zveřejněných minutových videí pak ukazuje atmosféru hry i týmem zvolený výtvarný směr.

Jak je z videí vidno, opět se dočkáme klasických klikacích adventur a tyto tentokrát nebudou prostými pohádkami či dobrodružnými příběhy, s nimiž je mnozí hráči možná ještě hojně spojují, ale něčím větším a v tomto případě také na první pohled dospělejším.

Ostatně, pokud jste v ruce knižní předlohu drželi, tak nám jistě dáte za pravdu – Pilíře země nejsou nijak lehkovážně pojatým příběhem – zde jde mnohem spíše o vleká dramata a o nelítostný o boj o moc.

Příliš mnoho dalších detailů zatím bohužel neznáme, ty další informace na sebe ale již s blížícím se koncem roku příliš dlouho čekat jistě nenechají a Daedalic brzy o hře sdělí něco více. Zatím tedy můžete vzít zavděk dvojicí přiložených videí a lákadlem v podobě samotné práce Kena Folleta – ten je prý s týmem vývojářů ve spojení a hra navíc příští rok doprovodí v pořadí již třetí jeho titul zasazený do okolí města Kingsbridge. Ta ponese stejný název a vyjít by měl za rok na podzim.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama