Mafia III expedovala za týden 4,5 milionu kusů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Mafia III expedovala za týden 4,5 milionu kusů

Mafia III expedovala za týden 4,5 milionu kusů

Pavel Makal

Pavel Makal

3. 11. 2016 09:33 14
Reklama

Mafia III je na trhu už skoro měsíc, a přestože nemalá očekávání z větší části nenaplnila a v domácích i světových recenzích si vytoužená vysoká hodnocení nevysloužila, prodává se jako příslovečné housky na krámě. Tuto skutečnost okomentoval i Strauss Zelnick, zodpovědný ředitel společnosti Take-Two Interactive, v rámci finanční zprávy za uplynulý fiskální kvartál.

Třetí díl mafiánské městské akce totiž během prvního týdne prodejů vyexpedoval 4 a půl milionu kopií, což je pro vydavatelství 2K Games nový rekord. Zelnick tento fakt využil k tomu, aby do jisté míry zpochybnil relevanci recenzí na potenciální úspěch projektu. Postavil se tak v podstatě po bok Bethesdy, která v nedávné minulosti oznámila změnu svého přístupu k poskytování recenzních kopií v předstihu.

„Co se týče recenzí a hodnocení, byla to taková zvláštní anomálie. Hodnocení byla nižší, než by se nám bývalo líbilo. Ale zároveň se objevila celá řada velice pochvalných recenzí. Myslím, že ti nejlepší recenzenti si hru zamilovali a dokázali rozpoznat, o co jejím vývojářům šlo, ať už jde o příběh, výtvarné zpracování, postavy nebo samotnou zábavu. Hra nemá na současném trhu přímou konkurenci. Myslím si tedy, že jak my, tak naše konkurence spatřuje v systému hodnocení jisté anomálie, ale bereme recenze tak, jak jsou a nepřeme se s nimi,“ uvedl Zelnick.

Zmíněnou konkurencí byla jednoznačně myšlena právě Bethesda, která na příkladu letošního Doomu demonstrovala, že ani pozdější dodání novinářských kopií automaticky neznamenají, že je hra špatná a vydavatel jen hraje o čas. I Mafia III byla totiž redakcím poskytnuta až v den vydání. Jaký je váš názor na výsledky třetí Mafie? Zaslouží si hra úspěch, nebo jen vydělává na slavné značce a dlouhodobé reklamní kampani? Dejte nám vědět v komentářích.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama