Notebook odhalil název nové hry s Larou Croft
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Notebook odhalil název nové hry s Larou Croft

Notebook odhalil název nové hry s Larou Croft

Jiří Bigas

Jiří Bigas

1. 11. 2016 10:35 3
Reklama

Příští dobrodružství Lary Croft se může jmenovat Shadow of the Tomb Raider. O novince od studia Crystal Dynamics se v náznacích mluvilo už několikrát, ale asi nikdo by nedokázal vymyslet způsob, který se dostal na veřejnost název hry. Pokud jde přirozeně o pravdivou informaci.

Následující řádky berte s rezervou, ale téhle historky se chytila všechna herní média a není divu. Kromě toho, že by mohla být pravdivá a nebylo by to poprvé, kdy se něco podobného přihodilo, jsou to okolnosti tak zábavné, že je prostě nelze ignorovat. Informaci o nové hře vytroubil do světa cestující z montrealského metra, který na Redditu vystupuje pod přezdívkou Tripleh280. Všiml si, že jeden ze spolucestujících pracuje během jízdy na prezentaci s titulkem Shadow of the Tomb Raider. Otevřený notebook a prezentace v PowerPointu se tak stala zdrojem celého humbuku.

Fotografie a text jsou v podstatě nečitelné a je nasnadě, že něco podobného by šlo zfalšovat bez většího úsilí a vypustit do světa kachnu. Nebylo by to ostatně poprvé. Řada lidí si dává s podobnými podvůdky dost práce. Záležet si dali třeba tvůrci všemožných falešných prototypů Nintenda NX. Text by měl v každém případě pojednávat o něčem v souvislosti s vizuálním zpracováním.

Kotaku přidalo informaci, že se skutečně doslechlo, že jméno příštího Tomb Raidera je Shadow of the Tomb Raider. Podle GameSpotu není žádným překvapením, že majitel práva na Laru, čili firma Square Enix, dělá na dalším dílu. Zajímavější ovšem je, že měl být svěřen do rukou studia Eidos Montreal, tedy autorům Deus Ex: Human Revolution, Deus Ex: Mankind Divided nebo Thief. Pravdou ale je, že tento tým už se podílel na multiplayeru Tomb Raidera z roku 2013 a pomáhal i s Rise of the Tomb Raider.

Crystal Dynamics naproti tomu sídli v Kalifornii, což je jeden z důvodů, proč je některým fanouškům montrealské metro nápadné coby místo úniku. Na druhou stranu na takové prezentaci může dělat kdokoli ze Square po celém světě. Vydavatel přirozeně nechce spekulace nijak komentovat. Už v srpnu 2015 na Gamescomu se ale nechal jeho šéf slyšet, že od roku 2013 počítají s Larou coby novou trilogií. Tehdy tato otázka přišla na přetřes v souvislosti s časovou exkluzivitou posledního dílu na Xbox One.

GameSpot také připomíná, že letos v srpnu Crystal Dynamics najali Iana Milhama, veterána Visceral Games, aby vedl značku Tomb Raider a vývoj další hry. Kromě nové Lary by měl tým pracovat také na úplně nové IP. Navzdory tomu, že Kotaku tvrdí, že jeho zdroje potvrzují název hry i fakt, že se rodí ve studiu Eidos Montreal, zachovejte chladnou hlavu. Podle některých spekulací může být vysvětlení ještě trochu jiné a přitom částečně odpovídat lecčemu, co už padlo.

V Montréalu totiž sídlí také pobočka Square Enix, která má na svědomí hry jako Hitman Go, Deus Ex Go nebo Lara Croft Go! Čili by klidně místo velkého Tomb Raidera mohl tenhle název nést nějaký menší titul. Lara má koneckonců na kontě i hry jako Lara Croft: Relic Run, Lara Croft and the Temple of Osiris či Lara Croft and the Guardian of Light. Kotaku má ale výborné kontakty a zdá se se být jisté tím, že jde o velkou hru. Uvidíme.

Web připomíná, že v Montréalu mají kanceláře také vývojáři Assassin's Creed IV: Black Flag. A název tohoto dílu tehdy pro změnu vyzradil někdo, kdo pracoval na prezentaci v letadle, aby se to nepletlo. I když tehdy chyběly jakékoli důkazy. Vše, co uživatel Redditu s přezdívkou photoacoustic napsal, se ale později potvrdilo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama