Star Trek Online na konzolích boduje
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Star Trek Online na konzolích boduje

Star Trek Online na konzolích boduje

Jiří Bigas

Jiří Bigas

28. 10. 2016 13:48 4
Reklama

Když jsme před a během uvedení MMO Star Trek Online na konzolích připomínali, že jde na PC o jednu z velmi populárních onlinovek, nemluvili jsme jen tak do větru. A současně jsme věřili, že na PS4 a Xboxu One se může navzdory rozrůstající se konkurenci stát rovněž hodně úspěšným titulem. Nyní už víme, že má tento digitální vesmír nakročeno velmi dobře.

Star Trek Online se začátkem září odvážně pustil tam, kam se dosud nevydal - na konzole. O necelé dva měsíce později už si mohou být vývojáři ze studia Cryptic Studios a vydavatel, kterým je společnost Perfect World Entertainment, jistí, že udělali dobře, když se vydali zmapovat dříve neprobádaná území. Můžeme tak usuzovat ze statistik, o které se autoři podělili prostřednictvím pěkné infografiky.

Z ní mimo jiné vyplynulo, že vlastního velení už se na konzolích chopila 1,1 milionu hráčů. Skoro 60 procent z nich přitom zvolilo jako svou specializaci taktický výcvik namísto inženýra nebo vědeckého. Přímočará řešení prostě vedou. 68 procent uživatelů si podalo přihlášku do Akademie Hvězdné flotilo a nyní hájí barvy a vznešené cíle Spojené federace planet. Klingonskou říši reprezentuje 20 procent hráčů a Rumulanskou republiku se snaží znovu vybudovat 12 procent hráčů.

K dispozici je už ve hře 119 lodí rozličných tříd a původu, kterým hráči mohou velet. I v posádce dostávají na můstku přednost u kapitánů důstojníci s taktickou specializací. Inženýři jsou až druzí a vědci v těsném závěsu za nimi. Hráči už zformovali 1617 flotil. Mezi nejpopulárnější hvězdná plavidla patří lodě třídy Negh'Var, Malem a Defiant na PS4. Na Xboxu One trojici nejpopulárnějších tvoří opět klingonský Negh'Var, ale dále romulanský, respektive rémanský Scimitar a federální křižník Eclipse.

A přirozeně se ve hře objevilo velké množství známých postav, kterým propůjčily podobu i hlas původní seriálové hvězdy. Jejich seznam už si prostudujte sami v grafice. Měli bychom zdůraznit, že velmi populární je hra i na PC. Titul z roku 2010 přešel v roce 2012 na model free-to-play. I po čtyřech letech, tedy v lednu 2014, hrálo Star Trek Online 3,2 aktivních hráč. A jak je z poslední expanze zřejmé, nápad opustit klasické předplatné se očividně autorům vyplatil a dokáží vydělat dost na mikrotransakcích, kterými přitom na druhou stranu neztrpčují život těm, kteří do hry investovat z jakéhokoli důvodu nechtějí.

Star Trek Online na konzolích boduje
i Zdroj: Hrej.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama