Nejprodávanější hry na Nintendo? Od Nintenda
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nejprodávanější hry na Nintendo? Od Nintenda

Nejprodávanější hry na Nintendo? Od Nintenda

Jiří Bigas

Jiří Bigas

28. 10. 2016 16:03 2
Reklama

Nintendu Switch v posledních dnech skoro nelze utéct. Nikde se před ním neschováte. Ale jak si vedou stávající aktivní platformy od Nintenda? Výrobce v rámci finanční zprávy zveřejnil svůj aktualizovaný žebříček nejprodávanějších her pro Wii U a 3DS.

Top ten nejprodávanějších titulů na aktuální domácí a cestovní konzoli od Nintenda vás zřejmě nepřekvapí. Pohled do něj však naznačuje, jak si aktuálně firma stojí, pokud jde o nejprodávanější hry. Není ostatně žádnou novinkou, že její vlastní tituly vévodí prodejům na 3DS i Wii U. Platilo to i v minulosti, což je ostatně jeden z největších problémů pro velké 3rd party vývojáře a vydavatele - jak se prosadit v konkurenci nejoblíbenějších first party her?

Wii U dominuje Mario Kart 8 s osmi miliony prodaných kopí. 3DS zase ovládl pár Pokémon X a Y, který oslovil přes 15 milionů zákazníků. Údaje platí k 30. září a zahrnují digitální i fyzické kopie her. Na 3DS byste našli hru od jiného vydavatele, než je Nintendo, až na jedenáctém místě. Je to Monster Hunter 4 od Capcomu. U Wii U jsou to dokonce až na třinácté příčce Hyrule Warriors od Koei Tecmo, v nichž se ale Nintendo také angažovalo.

Společnost tak bude mít největší úkol přesvědčit své partnery, že se jim vyplatí dělat své hry pro Switch. Nejde totiž jen o to, aby si konzoli koupilo hodně lidí. Ale jak tato čísla dokládají, podstatné je především to, zda na hrách pro konzoli od Nintenda dokáže vydělat i někdo jiný než samotné Nintendo.

Když už je řeč o nových hrách od Nintenda a pro Nintendo, v seznamu připravovaných titulů je stále Project Giant Robot, představený na E3 coby prototyp už před dvěma roky. Z druhého konceptu se přitom už mezitím vyklubal Star Fox Guard. Jinak z finanční zprávy vyplynulo, že prodeje Wii U se nadále propadají, což je s ohledem na očekávaný Switch pochopitelné.

Wii U

Mario Kart 8 - 8 milionů
New Super Mario Bros. U - 5,45 milionu
Super Mario 3D World - 5,19 milionu
Nintendo Land - 5,13 milionu
Super Smash Bros. Wii U - 4,99 milionu
Splatoon - 4,57 milionu
Super Mario Maker - 3,73 milionu
New Super Luigi U - 2,74 milionu
The Legend of Zelda: Wind Waker HD - 1,98 milionu
Mario Party 10 - 1,94 milionu

Nintendo 3DS

Pokemon X/Y - 15,64 milionu
Mario Kart 7 - 13,94 milionu
Pokemon Omega Ruby/Alpha Sapphire - 13,18 milionu
Super Mario 3D Land - 10,98 milionu
New Super Mario Bros. 2 - 10,6 milionu
Animal Crossing: New Leaf - 10,34 milionu
Super Smash Bros. 3DS - 8,35 milionu
Tomodachi Life - 5,3 milionu
Luigi's Mansion: Dark Moon - 5,03 milionu
The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D - 4,52 milionu

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama