Hudba je pro The Last Guardian zásadní
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Hudba je pro The Last Guardian zásadní

Hudba je pro The Last Guardian zásadní

Pavel Makal

Pavel Makal

28. 10. 2016 16:26 4
Reklama

Jak jsme vás již informovali v minulém týdnu, dlouhé roky očekáváný The Last Guardian je konečně hotov a prosincovému vydání by nic nemělo stát v cestě. Příběh malého chlapce a obřího okřídleného tvora Trica má v hráčích především budit emoce a hudební doprovod bude rozhodně jedním z prvků, který tomu značně pomůže. Právě hudbě se věnuje i nový trailer.

Ve vývojářském deníčku na PlayStation Blogu se hře věnuje producent z Sony Interactive Entertainment America Dais Jamaguči. Hovoří o tom, že hry z pera slavného Fumita Uedy dokázaly v hráčích vždy zahrát na tu správnou strunu díky skvěle zvolenému sountracku. The Last Guardian bude následovat příklad titulů, jako je ICO nebo Shadow of the Colossus a role hudebního doprovodu bude stejně zásadní. Postaral se o něj skladatel a dirigent Takeši Furukawa a Londýnský symfonický orchestr. Zpěv pak zajistily sbory Trinity Boys Choir a London Voices.

Hudbu si však nebudete muset užívat jen ve hře. Vývojáři totiž odhalili chystanou aplikaci The Last Guardian Composer’s Choice Music, která bude obsahovat 19 skladeb ze soundtracku a budete si ji moci na PlayStation Store pořídit zvlášť. Příjemné je, že vám aplikace umožní exportovat hudební soubory do formátu mp3 a přenést si je z konzole přes USB disk. Zároveň bude hudba připravena pro stereo i prostorové přehrávání. Do budoucna je plánován i prodej soundtracku přes službu iTunes.

Vlastníte-li některý z podporovaných PlayStation headsetů, budete moci pro hraní The Last Guardian využít speciální zvukový režim, který by měl váš zážitek ještě prohloubit. A pokud jste skutečnými fanoušky a sběrateli, určitě byste si neměli nechat ujít vydání kolekce vinylů se soundtrackem, které je plánováno na prosinec. Cenu a přesné datum vydání však autoři zatím nesdělili. Je zjevné, že s The Last Guardian vývojáři míří na komplexní umělecký zážitek. Nezbývá než doufat, že za vší tou nádherou bude roky vyvíjený titul i skutečně dobrou hrou.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama