Sony posvěcuje nové ovladače pro PS4 Pro
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sony posvěcuje nové ovladače pro PS4 Pro

Sony posvěcuje nové ovladače pro PS4 Pro

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

27. 10. 2016 11:27 11
Reklama

Ačkoliv designéři Sony neplánují žádnou velkou revoluci na poli ovladačů pro PlayStation 4, oficiálně posvěcují práci třetích stran a pomáhají uvést dva gamepady, označované za "Pro" verze těch stávajících. Má to samozřejmě co dočinění s blížícm se uvedením PlayStation 4 Pro (i přes to, že ovladače budou fungovat i na klasické verzi konzole) a snahou poskytnout hráči větší možnost výběru.

O dva nové ovladače Raiju a Revolution od firem Razer, resp. Nacon budou k dispozici už v průběhu těchto Vánoc a oba se od sebe poměrně zásadně liší. Zatímco Razer pouze rozšiřuje nabídku tlačítek a analogových páček, inženýři Naconu se nebáli k lehce kontroverznímu zásahu do schématu rozložení a používají klasický xboxový "patent", spočívající v přesunutí levé páčky na místo d-padu a naopak.

Pokud vás zajímají technické specifikace, pohled na oba ovladače vám již mnohé naznačí. Základní tlačítka zůstávají zachována, oba gamepady nicméně přichází s další sadou tlačítek na zadní straně gamepadu, možností nastavovat ovladači profily přes PC aplikaci a v případě Naconu také několika závažími, která by měla lépe vybalancovat ovladač v ruce, například během hraní e-sportových her.

Oba ovladače jsou pak shodně vybaveny 3metrovým kabelem (v případě Naconu odnímatelným), takže odpadá nutnsot ovladač nabíjet a samozřejmě plně podporují myšlenku výměnných gumových krytek pro analogy, aby byla zaručena vyšší životnost a pohodlí při dlouhých herních seancích. Cena ovladačů bude teprve zveřejněna.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama