Nintendo láká na cenu, hry a vydání Switche
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nintendo láká na cenu, hry a vydání Switche

Nintendo láká na cenu, hry a vydání Switche

Jiří Bigas

Jiří Bigas

27. 10. 2016 08:05 3
Reklama

Jak dlouho budeme muset čekat na další várku oficiálních informací k nové konzoli od Nintenda? Odpověď zní: do ledna. Další podrobnosti slibuje výrobce na Twitteru.

Tehdy se dozvíme více o systému Switch, jeho možnostech a pravděpodobně i hrách. Speciální prezentaci bude Nintendo streamovat živě 13. ledna našeho času. Mluví se přitom o tom, že se dozvíme přesné datum vydání, cenu a japonský gigant by měl nastínit i lineup launchových titulů.

I když se v tom smyslu výslovně tweet nezmiňuje, prezident firmy Tacumi Kimišima to podle webu Gematsu prohlásil během prezentace finančních výsledků. Na akci budou pozvaní obchodní partneři i média a bude se konat přímo v Tokiu. I když zatím cenu ani datum vydání neznáme a o hrách se více spekuluje, než kolik toho Nintendo potvrdilo, můžeme se alespoň utěšovat vědomím, že v polovině ledna budeme konečně chytřejší.

Další podobné akce a prezentace se později uskuteční i v Evropě a Spojených státech. Kimišima slíbil, že možnost vyzkoušet si novinku dostane přirozeně i veřejnost, ale na podrobnosti si máme počkat.

Potvrdily se tak předchozí informace, že do konce roku už Nintendo o své novince mluvit nechce. Což přirozeně neznamená, že se tu a tam něco neprokecne. Ostatně zpráv z posledních hodin z různých zdrojů je i tak dost.

Prezident společnosti Tacumi Kimišima rovněž kupříkladu prohlásil, že Nintendo očekává dva miliony konzolí odeslaných do obchodů jen během března, kdy bude Switch debutovat. Zdůraznil také, že výrobce nebude na konzoli prodělávat, tedy dotovat její výrobu a následně ji prodávat se ztrátou. Kimišima se rovněž nechal slyšet, že cena nové konzole bude odpovídat očekáváním zákazníků. Nejčastěji se spekuluje o 300 dolarech.

Tokijský reportér listu Wall Street Journal pak na Twitteru prozradil, že má informaci o tom, že už se některé 3rd party hry z PS4 chystají na Switch. Což by mohlo nasvědčovat tomu, že na tom bude výkon konzole přinejmenším tak slušně, aby šlo tyto tituly smysluplně portovat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama