Launchová hra Knack dostane PS4 Pro patch
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Launchová hra Knack dostane PS4 Pro patch

Launchová hra Knack dostane PS4 Pro patch

Jiří Bigas

Jiří Bigas

27. 10. 2016 12:47 1
Reklama

Jak jistě dobře víte, vyšší výkon PS4 Pro nevyužijí jen nové hry, ale prostřednictvím patchů a updatů jej dokáží vytěžit i leckteré starší tituly. Mezi nimi se ale objevil jeden, který bez jakéhokoli přehánění můžeme označit za ten nejnepravděpodobnější, který si dokážete představit - Knack.

Prozradil to architekt PS4 a PS4 Pro Mark Cerny v rozhovoru pro Engadget. Sluší se přitom připomenout, že Mark Cerny figuroval u této hry v roli vedoucího vývoje, takže to není žádná náhoda. Nepříliš zdařilý launchový titul, který podle nás rozhodně patří mezi to nejslabší v nabídce her na PS4 za celou její existenci, Cerny prezentoval na dvou televizích vedle sebe. Jednou se standardní PS4, v druhém případě s PS4 Pro. A podle Engadgetu byly rozdíly jasně patrné. Obraz v nové verzi je mnohem čistější a rovněž animace vypadají lépe.

Sám Cerny upozornil na to, že na Pro je scéna jemná a plynulá. Naproti tomu, když stejné věci ukázal na standardní PS4, obraz se v dáli více mihotal a obsahoval klasický šum. “To je to, co vidíme, když hrajeme hry na HD televizích. Jen jsme se to naučili ignorovat,” konstatoval Cerny. Engadget mu tak dává za pravdu, že viditelně lepší grafika v mezigeneračním cyklu je podstatným zdokonalením, které je dost významné na to, aby si dokázalo obhájit vyšší cenu ve srovnání s normální PS4.

Je opravdu legrační, jak se tato nevalně hodnocená hra stále drží naživu. Cerny, který k ní napsal i scénář, ji v roce 2013 na PlayStation Blogu popisoval jako mix Crashe Bandicoota a Katamari Damacy s kapkou God of War. Hráče ale nijak zvlášť nezaujal. Jenže od té doby se pravidelně spekuluje o druhém dílu. Ostatně začtěte se sami do našich starších zpráv. Představen měl být podle některých náznaků veřejnosti už letos na E3, ale k tomu nakonec nedošlo.

O pokračování jsme ale v červnu neslyšeli poprvé. Už v únoru jsme psali, že práce na dvojce prozradila 3D animátorka Mindy Liang ze studia XPEC Entertainment. Na síti LinkedIn tehdy uvedla, že od května 2015 pracuje na animacích 3D postav a cutscénách hry Knack II pro PlayStation 4. Navzdory tomu, že se Knack pravidelně umisťuje v žebříčcích nejhorších her pro PS4 a tuto generaci konzolí vůbec, byl minimálně v Japonsku tento titul překvapivě úspěšný. Ještě v únoru šlo díky bundlu s konzolí o druhou nejprodávanější hru pro PS4 v zemi vycházejícího slunce.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama