6,2" displej Nintenda NX zvládne 720p
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka 6,2" displej Nintenda NX zvládne 720p

6,2" displej Nintenda NX zvládne 720p

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

27. 10. 2016 16:57 20
Reklama

Po představení konzole Nintendo NX se i kvůli nedostatku dalších oficiálních zpráv objevila doslova záplava spekulací, točících se kolem všeho možného - hardwarové výbavy, fungování docku konzole a došlo i na samotný displej zařízení. Po týdnu se spekulace ustálily a magazín Eurogamer nyní přichází s informací, že Nintendo NX bude mít displej o velikosti 6,2", zvládající rozlišení 720p a multidotiková gesta.

Podle Eurogameru přichází informace od zdroje, který už v červenci odhalil design konzole i odnímatelné ovládací prvky, redaktoři jsou proto přesvědčeni, že i tato informace je pravdivá a následující zprávy od Nintenda specifikace potvrdí.

Zmiňovaná možnost dotykového ovládání by pak měla zahrnovat všech deset prstů, čímž se teoreticky otevírá další vrstva zážitku z vlastního hraní. Zkušenost už ale několikrát prokázala, že aktivní sahání do hlavního displeje s obrazem hry, tedy přesně naopak, jako tomu je v případě handheldu DS, je něco, co hráči příliš dělat nechtějí.

Na druhou stranu to, že se dotykové ovládání neobjevilo v úvodním odhalovacím traileru, ještě nemusí znamenat, že k němu lidé z Nintenda přistoupí laxně. Přeci jen, pokud je to někdo, kdo v těchto ohledech posouvá hranice, je to právě velké N.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama