Superpočítač od MS není levná záležitost
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Superpočítač od MS není levná záležitost

Superpočítač od MS není levná záležitost

David Plecháček

David Plecháček

26. 10. 2016 16:46 17
Reklama

Nemusíte mít Microsoft rádi, ale čas od času překvapí tím, co dokáže vytvořit. Třeba takové HoloLens, to je vskutku revoluční zařízení, které svůj potenciál jistě ještě ukáže. Za revoluční můžeme považovat i zařízení Surface Studio, PC, ve kterém naleznete vše.

Surface je série osobních počítačů, které se ovládají dotykovým displayem a vypadají tak trochu jako přerostlý tablet. Surface Studio není jiné, přesto je oproti standardním řadám úplně někde jinde – ve všech ohledech, které vás napadnou. Zařízení představil na Microsoft 10 Event Panos Panay, výkonný ředitel divize Surface, který slibuje, že změní to, jakým způsobem s počítačem zacházíte. „Bude to vypadat podobně, ale bude to zcela odlišné,“ říká o počítači.

Pojďme si unikátní stroj představit detailně. LCD monitor je 12 milimetrů široký, přičemž měl být nejtenčí, kterou kdy u Surface vytvořili. 28palcová obrazovka (úhlopříčka 71 cm) se skládá z 13,5 milionu pixelů, což je o polovinu více, než rozlišení 4K. Na práci tak budete mít více než dost prostoru, stejně tak na zábavu. I na tu totiž u novinky mysleli.

Zařízení v základu obsahuje bezdrátový adaptér pro Xbox gamepad. Surface si můžete pořídit v různých variantách, které se liší výkonem a samozřejmě i cenou. Nejlevnější verze vás přijde na 74 tisíc korun, přičemž bude obsahovat procesor Intel Core i5, 8 GB RAM, 2 GB VRAM a 1TB harddisk. Nebo si můžete připlatit a zaplatit o dvanáct tisíc více a místo i5 dostanete procesor i7 anebo zakoupit zařízení za 103 tisíc s i7, 32 GB RAM, 4 GB VRAM, a HDD s 2 TB místa.

Aby bylo hraní na Windows ještě pohodlnější, Microsoft počátkem příštího roku přidá globálně do W10 streamovací program, stejný, jaký už obsahuje konzole Xbox One. 

Magazín CNET podotýká, že se jedná o reakci na all-in-one iMac od Applu. „Není to jen překrásný počítač, je to produkt, který vám pomůže rozvíjet vaší kreativitu,“ nechal se slyšet Panay. Předobjednat ho můžete už nyní. Neříkejte, že byste takové zařízení nechtěli.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama