Xzone řeší únik dat z databáze zákazníků
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Xzone řeší únik dat z databáze zákazníků

Xzone řeší únik dat z databáze zákazníků

Pavel Makal

Pavel Makal

26. 10. 2016 14:51 10
Reklama

Útoky hackerů a následné úniky osobních informací jsou vždy nepříjemné a postihují firmy všech velikostí i zaměření. Namátkou můžeme zmínit PlayStation Network, telekomunikační společnost TalkTalk nebo například velkoobchod The Home Depot. Podobné situace se ovšem nedějí jen v zahraničí.

Xzone, jeden z největších tuzemských obchodů s hrami a herním příslušenstvím, dnes v rámci zprávy na svém blogu o stejném problému informoval registrované uživatele webu xzone.cz. Podle vyjádření společnosti byl její systém již před více než rokem cílem úspěšného hackerského útoku, při kterém bylo zdánlivě pouze odcizeno zhruba 30 klíčů na hry. Právě dnes ale firma zjistila, že mimo klíčů hacker získal i emailové adresy a zřejmě i přístupová hesla, která byla chráněna šifrovacím algoritmem MD5. Jedná se o emailové adresy zhruba poloviny uživatelů obchodu, firma uvádí, že celkem jde o 108.000 emailů.

Xzone slibuje rychlá opatření, která zamezí opakování této situace v budoucnu. Veškerá uživatelská hesla byla vyresetována a obchod apeluje na své zákazníky, aby si své přístupové kódy změnili i u emailových schránek, protože právě ty jsou zřejmě pro neznámého útočníka tím pravým cílem. Zároveň si na tomto webu můžete ověřit, zda se únik informací týká i vás. Xzone v následujících dnech plánuje podání trestního oznámení na neznámého pachatele. 

Pozn.: Od 1. 11. 2016 se společnost Xzone, s.r.o. stává majitelem webu Hrej.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama