Nintendo nebude svou novou konzoli dotovat
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nintendo nebude svou novou konzoli dotovat

Nintendo nebude svou novou konzoli dotovat

David Plecháček

David Plecháček

26. 10. 2016 08:36 1
Reklama

Před nedávnem představilo Nintendo svůj hybrid Switch, zveřejnilo několik málo informací a od té doby se zase odmlčelo a uzavřelo se za hradbu nezodpovězených otázek. Jenže během dnešního rána proběhl finanční briefing k nadcházejícímu čtvrtletí, během něhož výkonný ředitel společnosti Tacumi Kimišima přeci jen nějaké věci naťukl.

Nečekejte ale detaily, které nás trápí nejčastěji, tzn. odpovědi na otázky výkonu, výdrže baterie nebo dotykového displaye. Namísto toho jsme se dozvěděli, že Nintendo plánuje k březnu odeslat k prodeji dva miliony zařízení. Na první měsíc by tak Switch neměl být nedostatkovým zbožím, ačkoliv nám tím Nintendo možná tak trochu napovídá, jaký předpokládá zájem.

Kimišima také prozradil, že Switch se nebude prodávat se ztrátou. Zároveň ale podotkl, že společnost naslouchá svým zákazníkům a jejich očekávání při nastavování cenovky. Zda to znamená, že Switch bude spíše levnější záležitost, můžeme pouze spekulovat.

Ředitel společnosti potvrdil i to, o čem se už dříve spekulovalo – Nintendo už do konce roku žádné další zprávy na adresu ceny nebo výkonu neposkytne.

Poslední bod, který prosákl na veřejnost skrze Tweety redaktora Wall Street Journalu Takašiho Močizukiho, se týká 3DS. Kimišima je údajně přesvědčený o tom, že zákazníci dostatečně rozeznají rozdíl mezi 3DS a Switch, a tak nebudou nově oznámené zařízení považovat za nástupce, kterým není. Pro další vývoj 3DS ale bude rozhodující, jak se zachovají zákazníci a zda nedají přednost novějšímu, modernějšímu a všestrannějšímu Switch, čímž by prakticky 3DS odstavili na druhou kolej.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama