PS4 hru na Pro vývojáři upraví s minimem úsilí
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka PS4 hru na Pro vývojáři upraví s minimem úsilí

PS4 hru na Pro vývojáři upraví s minimem úsilí

Jiří Bigas

Jiří Bigas

26. 10. 2016 09:58 4
Reklama

Od prvních spekulací o PS4 Pro si hráči i vývojáři dlouho lámali hlavu tím, jak obtížné, pracné a časově náročné bude pro studia zužitkovat výkon novější konzole. Když přitom víme, že výsledkem má být v zásadě stejná “jen” hezčí, případně plynulejší hra, kterou si notabene zahraje v této verzi pouze zlomek hráčů na PlayStationu.

Architekt PS4 i PS4 Pro Mark Cerny v rozhovoru pro Gamasutru prozradil, že zvláštní podpora výkonnějšího PlayStationu bude pro autory znamenat jen minimální úsilí navíc. Sony šlo právě o to, aby minimalizovala další vedlejší náklady a práci, když se vývojáři rozhodnou využít lepší hardware PS4 Pro. Jejich hry přitom mohou být přitažlivější pro ty, kteří si novější konzoli koupí.

“Cílem bylo ujistit se, že podpora (PS4 Pro) může být udělána za zlomek procenta celkového úsilí,” prohlásil Cerny. A myslí tím podle svých slov skutečně nepatrnou část z času a práce, který vývoji hry autoři věnují. Podle něj to může pro některé tyto projekty být asi 0,2 až 0,3 procenta z celého procesu. “Proto se domnívám, že je pro vývojářskou komunitu velice přirozené podporovat tuto platformu,” dodal Cerny.

Snaží se tak rozptýlit pochyby a spekulace, že vývojáře mezigenerační konzole neadekvátně zaměstná. Otázkou je, zda to bude platit pro velké AAA blockbustery i malé tituly od nezávislých studií, na kterých dělá jen pár lidí, nebo dokonce jen jednotlivci. Rozhodně bude velice zajímavé sledovat další ohlasy samotných autorů, jakou zátěž pro ně případná podpora PS4 Pro představuje.

Pár z těch, kteří s Pro už pracují, se během posledních týdnů ozvalo v tom smyslu, že dávají Sony za pravdu. Kupříkladu u zombie akce Days Gone stačil na podporu PS4 Pro jediný člověk. U patche pro Infamous to údajně měli být dva lidé. V minulosti se ale objevovaly i názory od menších studií, které v obavách přirovnávali Pro ke zcela nové platformě.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama