HW Nintenda Switch vypadá slibně
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka HW Nintenda Switch vypadá slibně

HW Nintenda Switch vypadá slibně

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

25. 10. 2016 13:51 13
Reklama

S oznámením nové konzole od Nintenda bohužel nedošlo na celou řadu věcí, které bychom rádi užuž věděli. Můžeme se proto zatím pouze dohadovat například o tom, jak výkonný tento hybrid mezi handheldem, tabletem a domácí konzolí bude. Anebo na chvíli uvěřit spekulacím z twitterového účtu Nintendo Knob.

Právě zde se totiž objevila domnělá hardwarová specifikace zařízení, která odhaluje pár zajímavých detailů o rozlišení a samotném výkonu Nitenda Switch. Pro jistotu ale ještě jednou upozorňujeme, že jde pouze o nepotvrzené spekulace, jejichž případnou pravdivost musí potvrdit až vyjádření Nintenda.

Určitě by se nám v první řadě zamlouvalo, pokud by se potvrdila informace o grafickém čipu. V první vlně se totiž hovořilo o tom, že Switch může využívat čip Tegra, podle níže uvedených informací by to ale mohl být plnohodnotnější Maxwell. I z tohoto důvodu se pak níže objevuje příslib video výstupu v rozlišení 1920 x 1080 při zachování 60 fps, případně 3840 x 2160 s poloviční frekvencí snímků za vteřinu. Opět, můžeme se pouze domnívat, zda to bude nativně platit pro hry, ale vyšší rozlišení, zdá se, už nemusí být pro konzole takovým problémem, jako se ještě před několika měsíci mohlo zdát.

Pokud budeme i nadále brát informace za berné, Nintendo Switch využije sílu procesoru ARM Cortex-57 se čtyřmi jádry o frekvenci 2 GHz a 4GB operační paměti s propustností 25,6 GB/s. Klasickou výbavu pak doplňují USB 2.0 a 3.0 sloty a kapacita interního úložiště 32 GB. Pokud vás zajímají specifikace handheldové části - tedy zejména displeje - Nintendo Switch pravděpodobně nabídne ve své cestovní variantě jen HD rozlišení, tedy 1280 x 720 na 6,2" IPS LCD displeji. To není mnoho, pokud tomu tak skutečně bude a máme obavy, že na tak velké ploše už bude patrný rastr.

Na každý pád ale skutečně raději počkejme na to, s čím se zástupci Nintenda pochlubí v tiskové zprávě, až se bud blížit uvedení samotné konzole na trh.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama