Robinson je krátká hra, ale stojí jako AAA titul
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Robinson je krátká hra, ale stojí jako AAA titul

Robinson je krátká hra, ale stojí jako AAA titul

Jiří Bigas

Jiří Bigas

24. 10. 2016 15:19 16
Reklama

Hra Robinson: The Journey bývá označována za jeden z nejzajímavějších exkluzivních titulů pro PlayStation VR. V poslední době jsme o tomto počinu od frankfurtského studia Cryteku psali opakovaně. Ale příval novinek nepolevuje. Už se skloňuje cena i délka hry a na světě jsou také srovnání aktuální a dřívější podoby titulu.

V Česku se novinka začne prodávat 9. listopadu přibližně za 1700 korun. Crytek na ni totiž nalepil cenovku 60 dolarů, respektive eur. Robinson: The Journey bude k dispozici nejen v digitální, ale i krabicové verzi, což by společně s cenou mohlo nasvědčovat tomu, že nepůjde o krátkou hru. Ale pozor, nenechte se mýlit, samotný vývojáři připouštějí, že dohrát titul vám mnoho času nezabere.

Navzdory ceně, která odpovídá velké AAA hře, autoři na Twitteru napsali, že odhadovaný čas nutný k pokoření titulu napoprvé činí 3 až 5 hodin. A to věru není mnoho. S ohledem na to, že jde o VR zážitek, ale podle nich mohou hráči strávit při odhalování různých tajemství v digitálním světě i více času. Z dalšího tweetu vyplynulo, že Crytek počítá s vylepšenou verzí na konzoli PS4 Pro, ale zatím neupřesnil, v čem by se měla přesně lišit. Brzy se to prý dozvíme. Nemá jít ale o nic, co by bezprostředně ovlivnilo hratelnost.

Jisté je už i to, že Robinson: The Journey nebude k dispozici v žádné speciální nebo sběratelské edici. Na to je zřejmě přeci jen rodící se VR trh příliš malý. Naneštěstí v Cryteku nepočítají ani s demoverzí, což ovšem vzhledem k délce hry také není takové překvapení. Studio tak podle nás trochu riskuje, když se s podobným titulem, který nepochybně zajímavě vypadá, ale nebude moc dlouhý, pokouší prorazit bariéru plné ceny. Jde totiž o jednu z prvních her, jež to navzdory délce zkusí.

Zajímat by vás mohlo i srovnávací video, které zachycuje novinku ve verzi, jak se prezentovala na E3 2015 a v letošním demu od Polygonu. Srovnání připravil YouTuber Cycu1 a říká, že měl před pár dny možnost hru vyzkoušet. Zarazilo ho přitom, jak se podoba Robinson: The Journey změnila. Grafika jej doslova zklamala, zejména s ohledem na to, že jde o hru od Cryteku. Samotná hra je ale údajně velmi zábavná.

Jak už jsme před časem psali, titul nás zavede na na tajuplnou planetu Tyson III, které stále vládnou dinosauři. V kůži mladého chlapce jménem Robin, jehož loď na tomto světě ztroskotá, na nás čekají hádanky, tajemství i survival prvky v nepřátelském prostředí. Naštěstí nebudeme úplně sami. Kromě pravěkých veleještěrů nám bude dělat společnost robotický druh HIGS a mládě T-Rexe jménem Laika.

Robin je dvanáctiletý kluk a nehodu vesmírné lodi Esmeralda přežil jako jediný z celé posádky. Robin coby zkratka od Robinsona sama o sobě napovídá, kde se vývojáři inspirovali. Máme mít pocit, že jsme skutečně tam a pocítit velikost dinosaurů v měřítku, jaké nemůže zachytit žádné jiné médium, tvrdí studio. Crytek ale kromě technologie CryEngine slibuje i pohlcující a inovativní hratelnost, což bývá jeho Achillova pata.

Žijí na planetě vůbec nějací lidé? To budete muset zjistit. V kůži Robina se naučíte přežít v nepřátelském prostředí, budete pátrat po skutečném úkolu Esmeraldy i důvodech její zkázy. A nakonec musíme zjistit, kdo vlastně je Robin samotný.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama