Nintendo prezentuje Zeldu stále na Wii U
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nintendo prezentuje Zeldu stále na Wii U

Nintendo prezentuje Zeldu stále na Wii U

Pavel Makal

Pavel Makal

24. 10. 2016 09:45 2
Reklama

The Legend of Zelda: Breath of the Wild je dlouho očekávaným titulem, který po sérii odkladů a změn v konceptu konečně dosáhl své zřejmě finální podoby a v příštím březnu by se měl dostat na pulty obchodů. Přestože prezentace hry na letošní E3 byla více než velkorysá a snad každý fanoušek už si o ní umí udělat poměrně slušný obrázek, k dispozici je nyní dalších 40 minut záběrů z hraní.

V rámci série videí Game Center DX se tentokrát ovladače zhostil japonský komik Masaru Hamaguči ze zábavného dua Yoiko. Začíná od samotného úvodu, takže poměrně dlouhá část videa sestává ze záběrů, které jsou fanouškům již důvěrně známy. V pozdější fázi ale přeci jen dojde na několik novinek, zejména na souboj s poměrně působivým kamenným monstrem Iwarockem.

Video samozřejmě úzkostlivě zachycuje všemožné elementy hratelnosti, ať už jde o využívání prvků prostředí ve svůj prospěch nebo zcela nový mechanismus šplhání. Je ale přinejmenším zvláštní, že je záznam pořízen z verze pro Wii U a nikoli z čerstvě představeného zařízení Nintendo Switch. Verzi pro Wii U jsme si na vlastní kůži mohli vyzkoušet například na letošním Gamescomu a přestože se i na postarší konzoli nová Zelda hraje více než slušně, mnohem víc nás zajímá, jak si povede na hybridu domácí konzole a handheldu. Tím spíš, že v záběrech z traileru na Nintendo Switch jsme si nemohli nevšimnout velmi diskutabilního framerate zmiňované hry. Vzhledem k tomu, že Nintendo už chystané zařízení letos nehodlá komentovat, budeme si na bližší informace nejspíš muset počkat na začátek příštího roku.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild znamená pro sérii zlomový okamžik, zcela poprvé totiž nabídne skutečně otevřený svět, ve kterém budete moci absolvovat dungeony v libovolném pořadí. Hlavním hrdinou je opět Link, který se však probouzí po stoletém spánku a trpí ztrátou paměti. Na dlouhé rozkoukávání však není čas, protože zemi Hyrule znovu hrozí zhouba a mladý hrdina se musí opět utkat se svým úhlavním nepřítelem Ganondorfem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama