DualShock 4 Elite se nechystá, říká Sony
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka DualShock 4 Elite se nechystá, říká Sony

DualShock 4 Elite se nechystá, říká Sony

David Plecháček

David Plecháček

24. 10. 2016 08:55 2
Reklama

Možná ho máte doma, možná nad ním uvažujete. Xbox už nějaký ten čas prodává svůj Elite ovladač pro Xbox One, který (u už tak dost kvalitního zařízení) ční nad základní model svou kvalitou, ergonomií a disponuje dodatečnými pádly, na které si můžete namapovat další ovládací prvky. A co Sony, nechystá náhodou pro PlayStation 4 Pro také něco podobného?

Podle architekta nové konzole Marka Cernyho nikoliv. Cerny prohlásil, že cílem Sony je mít „unifikované“ hráče a že vytvořením nového ovladače by došlo k rozdělení celé hráčské základny. Následně dodal: „Musíme být velice obezřetní s vylepšeními, které na ovladač přidáme. Ale nejsou to věci, které vytvoří otázku, zda dělat a pořizovat si nový ovladač, nebo ne.“

Jestli je lepší přístup Sony nebo Microsoftu potažmo Nintenda, kteří se naopak nebojí sáhnout do svých ovladačů a i v průběhu generací je vylepšovat, necháme na vás, ale ani nová konzole Sony nepřesvědčí, že by na pohodlném DualShocku 4 měla něco měnit.

A protože PS4 Pro není novou generací, nezaslouží si ani novou generaci gamepadu. Kromě drobných odchylek na DualShocku tak u PS4 Pro zůstává jediným vylepšením signifikantní nárůst výkonu. Bude vám muset stačit podpora HDR, upscalované 4K rozlišení, vyšší frame-rate nebo novinka v podobě vyměnitelného harddisku s rozhraním SATA 3.0.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama