Skyrim na Switch hned tak nedorazí
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Skyrim na Switch hned tak nedorazí

Skyrim na Switch hned tak nedorazí

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

21. 10. 2016 07:17 10
Reklama

Včerejší odhalení konzole Nintendo Switch bylo překvapením pro mnoho z nás – z další očekávané velké konzole se nakonec vyklubalo něco podstatně menšího a snad i poněkud překvapivě mobilního. O výkon by ale přeci jen nouze být neměla, neboť v jádru samotné konzole tiká procesor od Nvidie. Na to konto se tak dozvídáme o další vlně podpory vydavatelů.

To za prvé znamená, že Epic přislibuje podporu Unreal Enginu na této konzoli a to mimo jiné značí i celou řadu titulů, jež půjde buďto na tuto konzoli přímo portovat, anebo které budou do budoucna s touto konzolí na paměti vyvíjeny.

Vedle toho se ale překvapivě dozvídáme také o tom, že včerejší trailer konzole mohl přinejmenším tak trochu mlžit co se plánovaných her týče. A je to právě Bethesda, jež za těmito spekulacemi stojí – na konzoli spatřený Skyrim totiž není oznámený a zatím to vše nasvědčuje tomu, že to tak ještě chvíli zůstane. Dle Nintenda se totiž jednalo o prostou ukázku toho, čeho je konzole schopná, a k tomu také Bethesda skrze svého zástupce zatím pouze přislíbila partnerství a podporu konzole. Nic specifického však ještě neodhalila a na oznámení konkrétních her si tak ještě budeme muset počkat.

Jenže již nyní je víceméně nad slunce jasné, že jakákoli podpora konzole se bude odvíjet od toho, nakolik úspěšný tento nový hardware vlastně bude. Obrovsky úspěšné Wii si vystačilo prakticky samo o sobě, skomírající Wii U však de facto umřelo mimo jiné i proto, že jej jeden po druhém opouštěli jednotliví vydavatelé. A Bethesda mezi ně přitom také patřila, nějaký čas poté jsme se však dozvěděli o tom, že u NX (jak se nové konzoli od Nintenda dříve přezdívalo) tomu může být naopak. A nám tak nezbývá než doufat, že o podporu nebude nouze, a to i z dlouhodobého hlediska. Zatím to nicméně vypadá zajímavě a vedle Bethesdy jsme se dozvěděli i o dalších zástupcích. Otázkou je ovšem koneckonců i to, jaké tituly na konzoli skutečně dorazí a jestli tedy bylo ono včerejší video vůbec směrodatné.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama