Nintendo: Switch je hlavně domácí konzole
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nintendo: Switch je hlavně domácí konzole

Nintendo: Switch je hlavně domácí konzole

Pavel Makal

Pavel Makal

21. 10. 2016 08:56 3
Reklama

Včerejší odhalení Nintenda Switch rázem utnulo litanie dohadů a spekulací, které se ohledně nového zařízení v uplynulých měsících a letech rojily. Zařízení je skutečně hybridem domácí konzole a handheldu a umožní vám hrát tytéž oblíbené hry jak doma, tak i na cestách. Z traileru jsme vyčetli jistou inklinaci spíše k onomu mobilnímu prvku. Podle Nintenda je to ale prý naopak.

Server Polygon přinesl zprávu o tom, že Nintendo samo vnímá Switch primárně jako domácí konzoli a i nadále bude podporovat handheld 3DS: „Nintendo Switch je především domácí herní systém. Neučinili jsme žádná prohlášení, týkající se budoucnosti 3DS. Je jasné, že s ohledem na 60 milionů prodaných kusů tohoto zařízení existuje stále silná poptávka po nových titulech, jako je například Pokémon Sun & Moon. V přípravě je mnoho dalších her,“ podotýká mluvčí Nintenda.

Bohužel se podobně růžová budoucnost zřejmě netýká současné domácí konzole Wii U. Mluvčí dodává: „Zatím nemáme žádné oznámení, týkající se zařízení Nintendo Wii U. V dubnu 2016 jsme oznámili, že nová konzole přijde na trh v březnu 2017. V tomto fiskálním roce dodá Nintendo na globální trh 800 tisíc kusů Wii U, výsledkem bude obtížnější dostupnost tohoto hardware. Doporučujeme všem zájemcům o Wii U, aby si dostupnost ověřili u svého lokálního obchodníka.“   

Zcela upřímně se však tato situace dala očekávat. Jen těžko lze předpokládat, že by Nintendo drželo na trhu dvě rozdílné domácí konzole, z nichž jedna je navíc dlouhodobě opomíjena a nedostává se jí kvalitní softwarové podpory. Nintendo Switch se zatím pyšní celou plejádou vývojářských domů, které přislíbily, že se jejich budoucí tituly objeví i na této platformě. Snad jim to vydrží co nejdéle a Switch svým odvážným konceptem zopakuje úspěch původního Wii. Které celosvětově prodalo neuvěřitelných 100 milionů kusů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama