Letos už se Nintendo ke Switch nevyjádří
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Letos už se Nintendo ke Switch nevyjádří

Letos už se Nintendo ke Switch nevyjádří

Pavel Makal

Pavel Makal

21. 10. 2016 12:52 5
Reklama

Se zprávami, točícími se okolo Nintenda Switch, se v uplynulých hodinách zkrátka roztrhl pytel. Dlouhé období kompletní nejistoty je sice konečně za námi, to ovšem neznamená, že by ve vzduchu stále nevisela celá řada otázek. Pokud ale očekáváte, že Nintendo co nejdříve přispěchá a všetečné dotazy zodpoví, budete si muset prozatím nechat zajít chuť.

Podle reportéra Wall Street Journalu Takaši Močizukiho totiž japonský výrobce už letos žádné bližší informace k chystanému zařízení nepodá. Nebude tedy hovořit ani o připravovaných titulech, ani o dost podstatných aspektech, jako je hardwarová specifikace nebo regionální zámek. Velká neznámá také panuje kolem displeje zařízení. V představovacím traileru totiž nikde není patrné, že by podporoval dotykové ovládání a na přímou otázku, zda bude zařízení tuto funkci obsahovat, Nintendo odmítlo reagovat. Totéž přirozeně platí i o ceně konzole, která je taktéž předmětem živých diskuzí komunity.

Analytici totiž tvrdí, že aby mělo Nintendo Switch naději na úspěch, musí se jeho cena pohybovat v rámci maximální hranice 300 dolarů. Server GameIndustry položil otázku, jakou cenu by mělo Nintendo pro svůj nový projekt zvolit, celé řadě expertů. Analytik společnosti Wedbush Securities Michael Pachter například uvedl, že vše záleží na hardwarové specifikaci. Pokud se konzole hardwarově vyrovná PS4, bude možné nacenit ji obdobně, tedy v rozmezí 250 – 300 dolarů. Pokud bude slabší, měla by to reflektovat i cena.

Serkan Toto, odborník na asijský mobilní trh, také souhlasí s hranicí 300 dolarů a dodává, že si umí představit i obchodní model, ve kterém by Nintendo nabízelo například verzi bez domácí dokovací stanice. Hardcore hráči navíc podle něj za cenu 300 dolarů už mohou mít vynikající herní systémy od Sony a Microsoftu a mobilní aspekt v současnosti podléhá trendu chytrých telefonů. Pro Nintendo tedy v tomto ohledu nebude lehké přesvědčit hráče, že Switch je přesně to, co chtějí.

 Na tom se shoduje i Piers Harding-Rolls ze společnosti IHS, který upozorňuje na to, že v případě Wii U Nintendo nezvládlo prezentaci a nedokázalo zákazníkům dostatečně vysvětlit výhody nového zařízení. U Switch nesmí udělat tutéž chybu. Na druhou stranu, tuto skutečnost si uvědomuje i samo Nintendo, neboť ji před nedávnem sebekriticky zmiňoval šéf Nintendo America Reggie Fils-Aimé. Se svou troškou do mlýna nakonec přišel i Joost van Dreunen ze společnosti SuperData, který zmínil, že by japonský výrobce měl ideálně konzoli prodávat za 300 dolarů v bundlu s některou z očekávaných launchových her. Přesáhnutí této hranice by podle něj drasticky snížilo prodejní potenciál.

Kolik byste za Switch byli ochotni zaplatit vy? Zajímá vás nová konzole od Nintenda, nebo ji považujete za příliš odvážný koncept, který bude odsouzen k nezájmu tradičních hráčů? Pochlubte se nám v komentářích!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama