PS4 Pro umožní výměnu disku za větší
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka PS4 Pro umožní výměnu disku za větší

PS4 Pro umožní výměnu disku za větší

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

21. 10. 2016 12:24 2
Reklama

Po oznámení zvětšení systémové paměti konzole PlayStation 4 Pro se ze strany Sony dozvídáme odpověď i na palčivou otázku tu, zda v aktualizované konzoli půjde vyměnit pevný disk za jiný podobně, jako tomu je u základního modelu. A odpověď potěší všechny ty, kteří měli z kapacity 1 TB strach – možnost výměny disku zůstává i u novější z konzolí.

A nejen to, potencionálně zajímavější je pravděpodobně zmínka o tom, že tentokrát již bude konzole podporovat rozhraní SATA 3.0, jež u původní konzole konzole poněkud netradičně nahrazovala předchozí generace. To sice kupříkladu u prosté výměny základního 1 TB disku za větší nemusí znamenat citelný nárůst výkonu oproti standardní verzi PS4, pokud si ale hráči do konzole namontují SSD disk, tak tento může z novější technologie těžit podstatně více. A pokud jste tedy kupříkladu u své PS4 s polovodičovým diskem v minulosti již experimentovali, tak víte, o čem je řeč – nárůst výkonu nebyl tak markantní, jako je tomu například u počítačových sestav.

Celkově jde jistě o příjemnou zprávu pro všechny hráče, kteří mají obavy z nedostatečné kapacity (či rychlosti) základního úložiště konzole, zůstává však ještě nezodpovězená otázka fyzické velikosti disku. Původní PS4 totiž podporovala disky o maximální tloušťce 9,5 mm, což kupříkladu znemožňovalo použití disků s větším množstvím magnetických ploten.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama