Dok nezprostředkuje extra výkon pro Switch
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Dok nezprostředkuje extra výkon pro Switch

Dok nezprostředkuje extra výkon pro Switch

Jiří Bigas

Jiří Bigas

21. 10. 2016 13:15 16
Reklama

Spousta otázek na konto nové konzole Nintendo Switch ještě zůstala nezodpovězena. Kolik bude stát, jak je výkonná, jakou kapacitu má baterie a úložný prostor, nabídne zpětnou kompatibilitu či cross-buy, má pohybové ovladače či dotykovou obrazovku a pokud ano, obsahuje stylus? Je toho prostě strašně moc, co bychom se ještě chtěli o včera představené novince dozvědět. Některé podrobnosti už ale výrobce upřesnil, nebo se o nich přinejmenším spekuluje.

Podle magazínu Famitsu není Switch zpětně kompatibilní s Wii U ani 3DS. Vzhledem k tomu, že se ale v propagačním videu objevily záběry z her pro Wii U jako Splatoon, je docela dobře možné, že nabídne některé starší hry z této konzole digitální cestou. Zřejmě by si ale za ně nechalo Nintendo znovu zaplatit. Famitsu opakuje, že Switch není nástupcem ani jedné ze zmíněných konzolí, proto na něj zřejmě nelze aplikovat princip, že by mělo podporovat hry z předchozí generace.

Zástupce Nintenda také v rozhovoru pro IGN potvrdil, že dok není samotným zařízením, konzolí je “tablet” sám o sobě, tedy ta část s displejem a odnímatelnými ovladači. Hlavní funkcí doku je spojit tablet s televizí a plynule přecházet mezi cestovní a domácí verzí konzole. Zdá se tedy, že se nepotvrdí spekulace o možné dodatečné výpočetní jednotce ukryté v doku, která by umožnila doma hrát hry ve vyšší kvalitě než na cestách. Kromě výstupu na televizní obrazovku dok usnadní i nabíjení konzole. Kapesní verze her se však na pohled zřejmě nebude lišit od té na televizi.

Podle nejrůznějších analytiků by cena novinky neměla přesáhnout 300 dolarů, pokud má být konkurenceschopná a obstát na trhu vedle stávajících systémů. Samozřejmě bude záležet i na výkonu nové konzole a nabídce her.

Stojí znovu za připomenutí, že vedle nepotvrzeného Skyrimu včera Nintendo ukázalo ve videu záběry z nového Maria nebo nějakého prototypu, jehož podoba může trochu odkazovat na Super Mario Sunshine. V prezentaci se mihly také závody Mario Kart. Je ale třeba upozornit, že Nintendo má běžně ve zvyku demnostrovat nejrůznější koncepty při odhalení nového hardwaru, z nichž se nakonec nikdy nestanou plnohodnotné tituly.

Naopak ve videu chyběly úplně děti, nad čímž se řada médií pozastavuje s tím, že to může indikovat určitou změnu v komunikaci a orientaci výrobce, který chce znovu kromě rodin a nejmenších hráčů oslovit také dospělé.

S jistotou už víme, že Switch bude podporovat figurky Amiibo. Objevily se ostatně už ve videu, což rozhodně nebyla náhoda, jak později Nintendo potvrdilo. Jako obvykle je nejoptimističtější na konto nové konzole z velkých vydavatelů Ubisoft, jehož šéf Yves Guillemot prohlásil, že Switch může znovu redefinovat způsob, jakým hrajeme hry.

Na další podrobnosti si ale budeme muset teď zřejmě nějaký čas počkat. Výrobce dal jasně najevo, že letos už nejspíš více detailů o nové herní mašince neprozradí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama