Číňané už prodávají vlastní "Switch"
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Číňané už prodávají vlastní "Switch"

Číňané už prodávají vlastní "Switch"

Jiří Bigas

Jiří Bigas

21. 10. 2016 11:55 5
Reklama

Hybridní konzole Nintendo Switch se sotva představila světu a v Číně už přitom existuje zařízení, které se novince z Japonska velice podobá. Jde o herní tablet Morphus X300 s odnímatelnými ovladači, který má na svědomí společnost Aikun.

I když se čínský model neprezentuje jako klasická konzole nebo handheld, v principu funguje velice podobně. Na Morphus X300 nyní upozornil magazín Kotaku, ale nejde o žádnou žhavou novinku. O herním tabletu se psalo už loni na podzim. Je proto dost dobře možné, že se jeho výrobce nechal inspirovat některými dříve probíranými obrázky zařízení, které si Nintendo nechávalo v uplynulých měsících patentovat a které se nápadně podobají finálnímu produktu. Stejně tak ale může jít o dílo náhody, to už necháme na vás.

Morphus X300 stojí 300 dolarů, což je mimochodem cena, kterou by podle analytiků nemělo překročit ani Nintendo u konzole Switch. Pohání jej operační systém Android, nabízí dva odnímatelné bezdrátové ovladače po stranách a obsahuje i HDMI výstup, aby bylo možné připojit tablet pohodlně k televizi. Displej samotného zařízení se pyšní 3D efektem, jako nabízí třeba Nintendo 3DS.

Kapacitu úložného prostoru lze navýšit díky slotu na karty microSD až do velikost 64 GB. Srdcem zařízení je procesor Octa Core A7 - Cortex ARM (1.7 GHz), displej má úhlopříčku osm palců a rozlišení 1280x800 bodů. Samozřejmostí je Wi-Fi, osmimegapixelová kamera nebo Bluetooth. O grafiku se stará čip Octa Core Power VR SGX544 MP2 - 700 MHz, tablet má 2 GB RAM a 32, nebo 64 GB vnitřní paměti. Li-ion baterie o kapacitě 5200 mAh slibuje podle výrobce pětihodinovou výdrž.

Společnost Aikun se původně pokoušela neúspěšně zafinancovat tablet s pomocí kampaně na Indiegogo. Nejde koneckonců o první zařízení svého druhu. O něco podobného už se pokoušel třeba Razer Edge Pro nebo firmy, které vyrábějí nejrůznější ovladače a periferie pro mobily a tablety.

Další podrobnosti o tomto herním tabletu najdete na stránkách výrobce.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama