Srdce Nintenda Switch je od firmy Nvidia
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Srdce Nintenda Switch je od firmy Nvidia

Srdce Nintenda Switch je od firmy Nvidia

Jiří Bigas

Jiří Bigas

20. 10. 2016 14:57 7
Reklama

Informací na konto nové konzole od Nintenda zatím není mnoho, ale se svou troškou do mlýna přispěchala i společnost Nvidia. Ta se na svém blogu pochlubila, že její technologie pohání hybridní systém Switch.

Nvidia slibuje skvělou grafiku, spoustu her a úžasný výkon. Vše bylo podřízeno potřebám hráčů. Srdcem zařízení je procesor Tegra s integrovanou grafikou postavenou na stejné architektuře, jakou mají grafické karty řady GeForce. Nvidia vytvořila pro potřeby nové konzole vlastní herní API nazvané NVN. Výrobce v tiskové zprávě opakovaně skloňuje slova účinnost, respektive efektivita a výkon. Technologie od firmy Nvidia má být součástí hardwaru i softwaru, prostě všech klíčových aspektů Nintenda Switch.

S tiskovou zprávou k nové konzoli pochopitelně přispěchalo i české zastoupení Nintenda, které upřesňuje další podrobnosti. “Mobilita kapesní konzole se spojí s výkonem domácí konzole a umožní tak hráčům zažít zcela bezprecedentní styl hraní,” slibuje Nintendo.

Doma bude Nintendo Switch odpočívat v dokovací stanici, která konzoli propojuje s televizní obrazovkou a nechá hráče užívat si jejich oblíbené tituly s rodinou a kamarády v pohodlí jejich obýváků, popisuje tisková zpráva. “Jednoduchým zvednutím z tohoto doku se pak Nintendo Switch přepne do handheld módu a hráči si tak najednou budou moct užít na cestách stejný zážitek, jako v pohodlí jejich obýváku. Mobilní zážitek je u Nintendo Switch vylepšený díky jasnému HD displeji, který umožňuje vychutnat si plnohodnotný herní zážitek v parku, vlaku, autě nebo na akci s kamarády,” pokračuje oficiální materiál.

Odpojením odnímatelných Joy-Con ovladačů z obou stran konzole pak začíná podle Nintenda další stupeň herní zábavy. “Jeden hráč může použít Joy-Con ovladač v každé ruce, dva hráči mohou každý popadnout jeden a nebo se může do akce zapojit více Joy-Con ovladačů, čímž hráči mohou využít řadu herních možností pro pořádnou multiplayerovou akci. Ovladače mohou být snadno zacvaknuty zpátky na místo nebo zapojeny do Joy-Con grip příslušenství a napodobit tak tradičnější ovladač,” seznamuje nás výrobce s možnostmi ovládání. Případně mohou hráči využít volitelný Nintendo Switch Pro Controller namísto klasického Joy-Con controlleru. Hráči se také mohou sejít, přinést své Nintendo Switch konzole a užít si pořádnou lokální multiplyerovou bitvu.

Další ukázky ze her, seznam launchových titulů nebo podrobnosti o hardwaru máme čekat v příštích měsících.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama