Samsung zlobí mod s výbušným Note 7
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Samsung zlobí mod s výbušným Note 7

Samsung zlobí mod s výbušným Note 7

Pavel Makal

Pavel Makal

20. 10. 2016 08:42 2
Reklama

Pokud se zajímáte o moderní technologie, nebo se jen často pohybujete na internetu, asi už jste slyšeli o kontroverzi, kterou způsobil jeden z nejnovějších produktů společnosti Samsung, telefon Galaxy Note 7. Zařízení, které se přehřívá do té míry, že u něj dochází k samovolnému vznícení, si už vysloužilo celou řadu nelichotivých komentářů a výrobce jej plošně stahuje z oběhu. Není to však jediná věc, kterou by Samsung rád odepřel veřejnosti.

Krátce po vydání Galaxy Note 7 se začaly množit případy, kdy se telefon vznítil a prakticky explodoval. Po prvních 35 hlášených vadných kusech začala společnost Samsung stahovat více než milion prodaných kusů z oběhu. Od té doby došlo ke čtyřnásobnému nárůstu hlášení této zásadní poruchy a stejnou poruchu zaznamenávají i vyměněná zařízení, které Samsung prohlašuje za nezávadná.

Z Galaxy Note 7 se stala jedna velká PR pohroma. Celá situace zašla tak daleko, že například některá letiště nepouští majitele těchto telefonů přes kontrolní zónu. Samsung na základě těchto skutečností zcela zastavil výrobu zmíněného zařízení a žádá všechny dosavadní majitele, aby mobilní telefon reklamovali.

Jak to celé souvisí s hrami? Inu, hráči jsou veselá čeládka a nejinak je tomu u tvůrců různých modifikací do her.  Autor s přezdívkou HitmanNiko vyrobil mod pro GTA 5, který mění plastickou trhavinu ve hře právě za Samsung Galaxy Note 7. Jste pobaveni? Nejspíš ano, ale Samsungu to příliš vtipné nepřijde. Firmě podobná publicita vadí dokonce do té míry, že se jala na základě autorských práv dožadovat stažení YouTube videa, které modifikaci ukazuje.

Samozřejmě jde o boj s větrnými mlýny, protože ačkoli se firmě podařilo stáhnout jedno video, objevilo se okamžitě několika dalších. Server The Verge navíc poukazuje na to, že se ze strany Samsungu jednoznačně jedná o zneužití DMCA pravomoci, protože obsah videa nijak neporušuje autorská práva. Jedno z dalších videí vám přikládáme pod článek pro pobavení, ale podívejte se na něj rychle, než se jej Samsung pokusí zablokovat

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama