Novou konzolí od Nintenda je Switch!
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Novou konzolí od Nintenda je Switch!

Novou konzolí od Nintenda je Switch!

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

20. 10. 2016 14:16 41
Reklama

Pokud jste s napětím čekali na dnešní oznámení nové konzole od Nintenda, pak jste se právě dočkali. A nutno podotknout, že se Nintendo opět vyznamenalo. Při vzpomínce na uvedení Nintenda Wii se vybavuje slovo revoluční a v podobném duchu jede i Switch. Ano, Nintendo Switch, tak se nová konzole jmenuje.

Video, kterým se dnes zástupci Nintenda pochlubili, je všeříkající. Představuje totiž absolutní hybrid mezi domácí konzolí, handheldem, tabletem a herním ovladačem. Zní to možná trochu zmateně, ale unikátní způsob zapojování postranních ovládacích prvků činí z Nintenda Switch poměrně hodně variabilní zařízení.

Nejjednodušší je asi začít popisem, že ve svém handheldovém módu připomíná ovladač pro Nintendo Wii U. Displej s ovládacími prvky po stranách, však může stát i o samotě (má k tomu uzpůsobený výklopný stojánek) a ovladače můžete vzít samostatně do rukou. Odtud pramení i název konzole, protože tohle nejsou jediné dva módy, v rámci kterých můžete konzoli používat.

Dále totiž můžete ke displeji s ovladači bezdrátově připojit standardní gamepad a hrát… no, hrát standardně anebo jej ve finále zapojit do doku před televizí a v rozehrané hře pokrčovat v obývacím pokoji. Právě zde ale vyvstává nejvíce otazníků, vzhledem k tomu, že Nintendo spolu s trailerem dosud neposkytlo žádné bližší informace o hardwaru a způsobu, jakým bude Switch fungovat na cestách a jakým doma.

Nabízí se vysvětlení, že dok, do kterého displej umístíte, dokáže konzoli podpořit i hardwarově, pak by ale docházelo k omezení výkonu na cestách, což by příliš nedávalo smysl. Naproti tomu ale stojí ona hardwarová výbava, která – logicky – nemůže být na takové úrovni, jakou poskytuje PlayStation 4 nebo Xbox One, a přitom se vývojáři chlubí hrami jako The Legend of Zelda: Breath of the Wild, TES V: Skyrim, NBA 2K17 nebo Splatoon. Samozřejmostí jsou i nové tituly s Mariem v hlavní roli.

Další informace hledejte ve zmiňovaném videu, pro dnešní den to určitě není poslední zpráva o Nintendu Switch!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama