Kodžimova oblíbená hra se dočká dvojky
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Kodžimova oblíbená hra se dočká dvojky

Kodžimova oblíbená hra se dočká dvojky

Jiří Bigas

Jiří Bigas

20. 10. 2016 11:53
Reklama

Možná si ještě vzpomenete, jak v listopadu 2014 Hideo Kodžima tweetoval o hře Framed. Ze dne na den ji proslavil a právem se díky jeho zviditelnění dočkala obrovské pozornosti. Originální logická hra s komiksovou stylizací se stala hitem. A nyní se dočká pokrčování.

Kodžima na hře před dvěma roky ocenil hratelnost, grafiku i zvuk. Od takového mistra je to poklona. Zejména, když si sám zakládá na velkolepém filmovém pojetí a Framed je naopak hodně minimalistická záležitost. Otec Metal Gearu ji ale neváhal označit za bezpochyby nejlepší hru, kterou v roce 2014 hrál. A já jsem vážně moc rád, že vám můžeme napsat, že se chystá pokračování.

S prvními informacemi přišel magazín GameSpot. Na Framed 2 pracují původní autoři ze studia Loveshack. V rozpohybovaném kresleném příběhu budeme muset znovu pomáhat svému hrdinovi z nesnází. A to tak, že budeme volit pořadí okýnek i jejich orientaci, aby se vyhnul nepřátelům i jinému nebezpečí. A přitom scénář stále dával smysl. Vývojáři slibují nové hádanky, nové mechanismy a pochopitelně také neokoukané postavy a lokace.

Už první díl se pyšnil tím, že nejde jen o sled puzzlů, ale mají nějaký příběh. Tentokrát však má být zápletka ještě důležitější a dočkáme se i navázání na původní titul. Okouzlit by nás novinka chtěla také novým původním soundtrackem ve stylu film noir.

Autoři už spustili oficiální stránku hry, z níž vyplývá, že Framed 2 bude prequel k prvnímu dílu. A k dispozici už je dokonce i první krátký teaser a tři screenshoty. Podle Loveshack vyjde hra začátkem příštího roku, ale o platformách se bohužel studio nezmiňuje. Je přitom dost dobře možné, že hra nezůstane jen na mobilech a tabeletech. Jak se zatím zdá, v druhém dílu nás australští vývojáři zavedou až do orientální Číny.

Framed 2 se poprvé představí veřejnosti na akci Melbourne International Games Week 2016, kde si ji budou moci zvědavci i vyzkoušet. Veletrh se koná od 29. října do 7. listopadu, takže v tomto období zřejmě můžeme čekat další zprávy na konto novinky.

Pokud jste o hře dosud neslyšeli a zajímá vás, čím nás tak okouzlila, určitě se podívejte třeba na tohle starší video. Její principy je totiž snazší ukázat než popsat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama