Artwork Rockstaru inspiroval i konkurenci
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Artwork Rockstaru inspiroval i konkurenci

Artwork Rockstaru inspiroval i konkurenci

Jiří Bigas

Jiří Bigas

18. 10. 2016 09:42 3
Reklama

Rockstar je fenomén. Red Dead je fenomén. Chcete důkaz? Stačí se porozhlédnout po internetu. Na úspěchu jeho artworků se chtějí svézt i další studia a vývojáři, kteří vycítili šanci se díky parodiím trochu zviditelnit.

Nemůžeme se na ostatní autory zlobit, že se chtějí trochu na hypu Red Dead “přiživit”. S ohledem na to, že první dva obrázky retweetovalo 110, respektive 120 tisíc lidí a oba lajkovalo dvakrát 200 tisíc hráčů, je už z artworků tak trochu internetová legenda. Do soumraku tak kráčejí nejen kovbojové z divokého západu, ale i Noctis a jeho parta z Final Fantasy XV.

Inspirovat obrázkem od Rockstaru se nechal i Capcom a autoři hororové akce Dead Rising. I v tomto případě jde o grafiku, která se objevila na oficiálním účtu hry na Twitteru. Westernové postavy nahradil hlavní hrdina Dead Risingu Frank West a hordy nemrtvých. Těm ostatně také není díky rozšíření Undead Nightmare prostředí divokého západu úplně cizí.

A tím výčet napodobitelů ani zdaleka nekončí. Západ slunce inspiroval i autory her Divekick nebo Overcooked. Nepochybně se nám tu rýsuje nový internetový fenomén.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama