Nové mody pro Mafii a srovnání s rokem 2015
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nové mody pro Mafii a srovnání s rokem 2015

Nové mody pro Mafii a srovnání s rokem 2015

Jiří Bigas

Jiří Bigas

17. 10. 2016 15:29
Reklama

Navzdory tomu, že Mafia III neudělala zrovna díru do světa (nebo možná právě proto), stále o ní živě diskutujete a novinky na toto téma se u vás těší největší pozornosti. Není proto od věci podívat se na poslední aktuality, které přinesly uplynulé hodiny a dny.

Celosvětový průměr recenzí nevyznívá zrovna ve prospěch autorů. Rozhodující ovšem budou prodeje. Pokud jde o to, jak si vedl kontroverzní třetí díl u zahraničních kritiků, nejlépe se drží verze pro PS4 s 66,43 procenta ze 14 recenzí. V těsném závěsu je Mafia III pro Xbox One s průměrem 60,62 procenta ze čtyř recenzí. A konečně na posledním místě je problematická PC verze, která si ze sedmi recenzí odnesla průměrné skóre 53,43 procesta. Hůře už je na tom jen mobilní spin-off s podtitulem Rivals, který má rovných 50 procent. Ale na GameRankings.com najdeme pouhé dvě evidované recenze free-to-play titulu pro iOS a Android.

Navzdory mnoha zřejmým nedostatkům by byla škoda na novinku jen nadávat, proto přidáme i nějaké pěkné zprávy. Koneckonců autor této novinky v New Bordeaux stále pobývá. Přes kritiku řady prvků se mnoho kritiků i hráčů ze zahraničí vzácně shoduje, že se jim líbí poměrně unikátní navigační systém, s nímž vývojáři Mafie III přišli. Cestovat autem je ve hře od studia Hangar 13 opravdu velmi pohodlné a přestože by se navržený systém, jak mnozí podotýkají, ještě lépe hodil a zapadal třeba do Watch Dogs, rozšířená realita hru nijak zvlášť nekazí.

Určitě jde o jeden z chytřejších způsobů, jak hráčům pohyb v ulicích usnadnit a přitom se vyrovnat s faktem, že v roce 1968 ještě GPS nikdo neznal. Za připomínku stojí o trochu víc hardcore, ale o to autentičtější navigační systém z L.A. Noire, kdy vám instrukce pěkně postaru na vyžádání předává váš parťák na sedačce spolujezdce. Nebyl to nejpraktičtější systém, ale rozhodně hodně věrný realitě.

Od naše nedávného přehledu modifikací se opět urodilo několik nových vychytávek od fanoušků. První z nich umožňuje u policejního vozu manuálně ovládat maják a sirénu. K dispozici je i nový trainer lákající na nesmrtelnost, neomezené množství munice či peněz. Hráči ale doufají především v možnost teleportovat se rovnou na místo zadaného waypointu, protože cestování si nelze v Mafii nijak zkrátit. A konečně další fanoušek se pokusil s modem Naughty Dog HDR Lighting sáhnout do grafiky hry. Posuďte sami, jak moc uspěl.

Když už je řeč o podobě Mafie III, mohlo by vás zaujmout i srovnávací video od YouTubera s přezdívkou Cycu1. To vedle sebe staví aktuální podobu hry ve verzi z PS4 a první střípky gameplay záběrů, které zveřejnil server IGN v roce 2015.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama