EA nabízí na Originu další hru zdarma
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka EA nabízí na Originu další hru zdarma

EA nabízí na Originu další hru zdarma

Pavel Makal

Pavel Makal

7. 10. 2016 07:33 9
Reklama

Někdo chce v dětství být kosmonautem, někdo popelářem a někdo zas pánem temné kobky, ve které bude poroučet hordám přisluhovačů Zla. Pokud se řadíte k tomu třetímu případu a vaše dětské plány z nějakého důvodu nevyšly, můžete se je alespoň pokusit realizovat virtuálně. A tentokrát vás to nebude stát ani korunu.

V rámci programu On The House si totiž nyní můžete na Originu zdarma stáhnout legendárního Dungeon Keeper z roku 1997. Není v tom žádný háček, na rozdíl od příšerné mobilní verze, kterou srazila ke dnu myriáda mikrotransakcí. Stačí jen účet na Originu a můžete v klidu a bez rušení hrát.

Dungeon Keeper vyvinula společnost Bullfrog Productions v čele se slavným designerem Peterem Molyneuxem. Cílem hry je vystavět a hlavně spravovat kobku, do které se vám neustále snaží vetřít skupinky hrdinů bez bázně a hany a vyloupit poklady, skrývající se ve vašem domově. Musíte dobýt svět tím, že v každé oblasti porazíte konkurenčního temného pána a všechny hrdiny. Zajímavé je, že finálním protivníkem je Avatar z herní série Ultima. Originální koncept, který převrací zažité role z her naruby a nutí hráče páchat zlo, přinesl velký úspěch a titul má dodnes vynikající pověst. Dva roky po vydání vyšlo pokračování, které přineslo zejména grafická vylepšení.

Slavné jméno se znovu objevilo v roce 2013, kdy společnost EA uvedla na trh mobilní verzi původní hry. Tu si vzal na starost tým Mythic Entertainment a vyšla na platformy iOS a Android. Hra sice byla představena jako free-to-play, bez mikrotransakcí však prakticky nešla hrát a poplatky navíc byly neúměrně vysoké. Celá situace zašla tak daleko, že se o titul začal zajímat úřad ASA, tedy tatáž instituce, která momentálně vyšetřuje reklamní kampaň No Man’s Sky. Ta nakonec zakázala propagaci hry pro zavádějící informace. K mobilní verzi se negativně vyjádřil i duchovní otec značky Peter Molyneux a zodpovědný ředitel EA Andrew Wilson později uznal, že společnost situaci nezvládla. Momentálně vám ale nic nebrání zahrát si téměř dvacet let starou klasiku bez jakýchkoli omezení a posoudit, do jaké míry její principy odolaly proudu času. Dáte hře šanci, nebo je na váš vkus až moc stará? A využíváte podobné nabídky her zdarma, jaké pořádá například i Ubisoft v rámci svých 30. Narozenin?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama