Konzole neohrozí PC verzi Kingdom Come
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Konzole neohrozí PC verzi Kingdom Come

Konzole neohrozí PC verzi Kingdom Come

Pavel Makal

Pavel Makal

1. 10. 2016 17:17 24
Reklama

Tento týden opět po čase přinesl novou zprávu o chystané české hře Kingdom Come: Deliverance. Ambicióznímu projektu se podařilo získat smlouvu s vydavatelstvím Deep Silver a hra by měla po letech vývoje konečně vyjít v příštím roce pod křídly labelu Koch Media. Není to však jediná zpráva, která bude v tomto týdnu fanoušky velmi zajímat.

Na fórech společnosti Warhorse Studios, kteří Kingdom Come připravují, se totiž objevila otázka, zda bude PC verze hry trpět existencí té konzolové. Podobné myšlenky mají PC hráči od samého představení projektu a některé nedávné případy hrají jejich obavám do karet. Mezi hrami, které nejčastěji zmiňují jako oběti konzolových verzí, se často objevuje Zaklínač 3 nebo první díl Watch Dogs. Ačkoli jejich často velmi agresivní rétorika ubírá jejich argumentům na kredibilitě, komunitní manažer Warhorse se pokusil všechny podobné spekulace vyvrátit.

Na fórech Warhorse, kde se tato otázka nedávno znovu vynořila, jednoznačně prohlásil, že konzolové verze Kingdom Come budou portem té z PC, ne naopak, jako je často v herní branži zvykem. Pokud tedy máte dostatečně výkonné PC, budete si hru moci užít přesně tak, jak vývojáři zamýšleli. Grafika ani jiné herní prvky nebudou vydáním na více platforem nijak ovlivněny.

Na jaře se objevily zprávy, že za nové odložení hry může právě vývoj pro konzole. Komunitní manažer Tobias Stolz-Zwilling se tehdy vyjádřil v tom smyslu, že původní plán byl vydat PC verzi a následně pracovat na té konzolové, jednání s vydavateli a potřeba distributora, který by hru dostal do obchodů, ale přispěla k nutnému rozhodnutí vydat všechny verze současně. V té době ale byla jednání stále v procesu, momentálně už jejich výsledek známe.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama