Far Cry další sérií, kterou postihne pauza?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Far Cry další sérií, kterou postihne pauza?

Far Cry další sérií, kterou postihne pauza?

Pavel Makal

Pavel Makal

30. 9. 2016 10:15 8
Reklama

Již před týdnem vás Jirka ve své novince informoval o tom, že k vydání nového Assassin’s Creedu může dojít až v roce 2018. Zmínil se o tom sám šéf Ubisoftu Yves Guillemot. Na jeho výrok nyní navazuje viceprezident vydavatelské sekce firmy Tommy François a v rozhovoru pro IGN nešetří silnými slovy. Zdržení by se totiž nemuselo týkat jen Assassin’s Creedu, ale i oblíbené série Far Cry.

„Něco vám povím. Jsme přesvědčeni, že alfa verze takových her musí být připravena rok před vydáním. Děláme pro to vše. Teď jsem vážně extrémně upřímný, ani nevím, zda to vůbec smím říkat. Na tohle my cílíme: alfa rok před vydáním znamená větší kvalitu, více času na vylepšování. Pokud to tedy znamená, že se musíme kousnout a nevydat v roce 2017 Assassin’s Creed nebo Far Cry, tak budiž,“ říká François. „Vidím to z téhle perspektivy. Čím dřív máme alfu, tím víc můžeme na hře pracovat, měnit její systémy a eliminovat chyby. Tady se prostě zkratky nevyplácí,“ dodává.

Co se Far Cry týče, François jednoznačně popírá, že by změny byly třeba kvůli klesajícím prodejům. Je to prý právě naopak, poslední Primal se prodával velmi dobře a překonal i regulérní čtvrtý díl: „Prodeje Far Cry stoupají, takže o to nejde. Občas se prostě snažíme udělat příliš.Ve skutečnosti jsem extrémně spokojen.Vím, že je to vnímáno jako marketingové rozhodnutí, ale aťsi. To je v pohodě. Lidé to mohou vnímat tak, že má série prostě pauzu a proto to děláme. Já jen chci, aby se lidé do příštích dílů těchto dvou značek zamilovali, až je odhalíme,“ přeje si François.

Žádné další detaily Ubisoft momentálně nesdělil. Částečným důvodem pro pauzu je touha studia přinést do obou herních sérií svěží vítr novým přístupem. Ten by sérii po posledních dvou dílech, rozbitém Unity a nepříliš objevném Syndicate, rozhodně prospěl. Spekulace o nové trilogii Assassin’s Creed Empire, která by hru přesunula do starověkého Egypta, Řecka a Říma se vyrojily už počátkem letošního roku, zatím se ale pořád řadí do škatulky nepotvrzených dohadů. I tak ale hráči letos o dobrodružství zabijáka v kápi nepřijdou, na trh se chystá remasterovaná Ezio Collection, která přinese renesanční trilogii s oblíbeným hrdinou v hlavní roli na současné konzole a PC. 

Far Cry až dosud nevycházelo s každoroční pravidelností, je ale zjevné, že na podobný model Ubisoft míří. Po originálním Primalu je čas na další díl z klasické číslované řady, který by nás mohl opět přenést do nějaké exotické lokace. Říkal někdo Sibiř nebo Balkán?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama