CD Projekt RED žádá o granty na Cyberpunk
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka CD Projekt RED žádá o granty na Cyberpunk

CD Projekt RED žádá o granty na Cyberpunk

Pavel Makal

Pavel Makal

30. 9. 2016 15:07 11
Reklama

CD Projekt RED se momentálně kromě karetního Gwentu plně věnuje práci na chystaném RPG Cyberpunk 2077. Projekt je to opět megalomanský, však na něm také pracuje větší tým, než tomu bylo v případě loňského třetího Zaklínače. Sice o hře stále ještě víme pouze několik malých střípků, v uplynulých dnech ale vyplavaly na povrch nové zajímavé informace.

Ty tentokrát neplynou z žádného rozhovoru či jiného tradičního informačního kanálu. Server JVMM totiž zjistil, že si polští vývojáři zažádali o několik grantů u organizace GameINN, polského programu pod záštitou Národního centra pro výzkum a vývoj. Tento program má za cíl pozvednout do roku 2023 konkurenceschopnost polských vývojářských studií na globálním trhu. Vznikl díky iniciativě Porozumienie Polskie Gry, do níž jsou  kromě CD Projektu zapojeny například firmy Techland, People Can Fly, 11 bit Studios nebo CI Games.

První projekt, o jehož podporu vývojáři Cyberpunku žádají, nese název City Creation a má za cíl „vytvořit komplexní technologii pro návrh obřího, živoucího města, kde se bude vše odehrávat v reálném čase. Tato technologie má být postavena na pravidlech, umělé inteligenci a automatizaci a podporuje inovativní procesy a nástroje pro špičkové hry v otevřeném světě“. Svět Cyberpunku má tedy být ještě živější a dynamičtější, než tomu bylo v případě třetího Zaklínače. Autoři zjevně cílí na podobný systém, jakým se chlubi například domácí Kingdom Come: Deliverance, tedy svět, který dynamicky reaguje na vaše činy, ale například i na denní dobu nebo počasí.

Druhý grant má podpořit prvek s názvem „Seamless Multiplayer“. Tento element často zmiňují například vývojáři druhých Watch Dogs. V Cyberpunku má být „komplexní technologií pro tvorbu unikátních mechanismů hratelnosti v multiplayeru, včetně schopnosti vyhledávání protivníků, správy vlastních her, replikování objektů a podpory rozličných herních režimů unikátní sadou dedikovaných nástrojů“. I v Cyberpunku by tedy podle všeho mělo být možné bez omezení zvát a navštěvovat herní světy ostatních hráčů a spolupracovat na questech, nebo jim naopak škodit.

Další dvě žádosti pak nesou názvy „Cinematic Feel“ a „Animation Excellence“. Už podle jmen si zřejmě dokážete udělat obrázek o tom, čeho za pomoci těchto technologií chtějí autoři z CD Projektu dosáhnout. Faktem je, že ani jedna z těchto technologií se ve finální hře nemusí objevit, například z důvodu zamítnutí žádosti o grant. CD Projekt však na případu Zaklínače 3 dokázal, že i s rozumným rozpočtem dokáže vyrobit velice působivou hru. Bohužel stále není jasné, kdy se Cyberpunk 2077 objeví na pultech obchodů. Ještě si ale určitě pár let počkáme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama