Prodeje Xboxu vzrostly v UK o 989 procent
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Prodeje Xboxu vzrostly v UK o 989 procent

Prodeje Xboxu vzrostly v UK o 989 procent

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

29. 9. 2016 14:01 5
Reklama

Už téměř dva měsíce můžete kupovat odlehčenou verzi konzole Xbox One s označením „S“ a podle prodejních výsledků to vypadá, že Microsoft trefil hřebíček na hlavičku. Ve Velké Británii totiž pomohlo „esko“ nakopnout prodeje konzole o takřka 1000 procent.

Jak už bylo mnohokrát řečeno, čísla ve Spojeném království fungují jako referenční údaj pro západní část Evropy, a byť nemáme konkrétní čísla k dispozici, o růstu zájmu se dá hovořit plošně. Pro Velkou Británii to navíc znamená, že si Xbox One S ukousl 71 procent z celkového podílu na trhu s herním hardwarem, což je pro Microsoft rozhodně dobrou zprávou.

Pokud vás zajímá, jak si vede tenčí verze PS4, pak se v prostoru Velké Británie bavíme o nárůstu o 628 procent, což v přepočtu na konkrétní množství prodaných konzolí na Xbox One S nestačí. Analytici se domnívají, že momentální situace, přiznivější pro Microsoft, vychází i z toho, že Xbox One S přináší více změn (4K Blu-ray disk, nativní HDR podpora) a zároveň nabízí dosavadním majitelům PS4 zajímavou možnost proniknout i do světa konkurenčního systému.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama