Wasteland 3 oznámen, dotován bude skrze Fig
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Wasteland 3 oznámen, dotován bude skrze Fig

Wasteland 3 oznámen, dotován bude skrze Fig

David Plecháček

David Plecháček

28. 9. 2016 19:31 5
Reklama

První Wasteland vyšel už v roce 1988. Hra, která dala vzniknout legendárnímu Falloutu, se dočkala pokračování teprve v roce 2014. Postapokalyptické RPG vyvíjelo a distribuovalo studio inXile Entertainment, přičemž k jeho vývoji potřebovalo pomoc fanoušků. Tehdy se uchýlilo na Kickstarter. Letos se situace téměř do puntíku opakuje.

Můžeme se totiž těšit na Wasteland 3. Opět za ním bude stát inXile, opět bude potřebovat pomoc fanoušků, jenom už ne skrze Kickstarter, nýbrž pomocí jiné crowdfundingovou stránky Fig. Na Kickstarteru studio vyžadovalo 900 tisíc dolarů, nejvíce v historii, přičemž cíl byl splněn ani ne za dva dny. Nakonec se vybraly necelé tři miliony.

Současný cíl míří do stejných (konečných) výšin – inXile chtějí vybrat 2,75 milionu dolarů. Kampaň začíná za 7 dní - na Figu už započalo odpočítávání. Z informací, které máme k dispozici, víme, že hra vyjde současně na PC, Xbox One, PS4, Mac a Linux. Hra vás zavede do role jediného přeživšího ze skupiny rangerů, který si říkal Team November, do amerického Colorada.

„Je to místo, kde jsou pohřbená tajemství, ztracené technologie, kde se skrývají šílenci a nejrůznější smrtící frakce. Nikdo zde neslyšel o pouštních rangerech. Vaší reputaci musíte vystavět od základů, a vaše rozhodnutí tuto zem můžou zachránit, nebo jí zničit,“ stojí v oficiálním prohlášení. inXile se tentokrát zdržely typické postapokalyptické stylizace, a zvolili zamrzlé Colorado. Jak tvůrci říkají, osamělé polorozbořené budovy zahlcené běloskvoucím se sněhem navozují tu správnou míru izolace a samoty, kterou správné postapo musí mít.

Třetí Wasteland by měl přijít i se změnami v hratelnosti. Sice se má stále jednat o „bohatý singleplayerový“ zážitek, představen byl nový co-op mód. Ve stejný čas se můžete připojit k přátelům a plnit s nimi jednotlivé mise nebo se od nich naopak oddělit a jít prozkoumávat svět po svých. „Rozhodnutí přidat multiplayer už v raném stádiu vývoje nám umožnilo vytvořit hru, která dostojí našim základním principům. Wasteland 3 se dá hrát jak offline, ve hře pro jednoho hráče. Stejně se dá hrát ale i v co-opu.“

Novinkou budou i týmové schopnosti a vylepšitelná vozidla. Ty budou sloužit jak pro pohyb, tak samozřejmě i pro boj. Šikovnější hráči je budou moci využít i jako pohyblivé krytí. Vrátí se i základna rangerů, byť notně vylepšená.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama