U jaké konzole se tráví v průměru nejvíce času
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka U jaké konzole se tráví v průměru nejvíce času

U jaké konzole se tráví v průměru nejvíce času

David Plecháček

David Plecháček

28. 9. 2016 16:25 12
Reklama

Jedna věc je, kolik osob danou konzoli vlastní, druhá věc je, kolik na ní v přepočtu na jednotlivce tráví času. Takový průzkum provedla britská společnost GlobalWebIndex, přičemž anketa měla jedinou otázku - kolik hodin denně respondenti stráví na své konzoli.

Vzorek se pohyboval v rozmezí 16 až 64 let, přičemž se ho zúčastnilo bez deseti osmnáct tisíc lidí. Nikoho asi nepřekvapí, že mezi šesticí s největším časovým zastoupením není jediný handheld, a že se jedná o konzole současné a minulé generace. Bez výjimky.

Na šestém místě se nachází Nintendo Wii, u něhož hráči tráví v průměru hodnu a 34 minut. O poznání více času stráví u PlayStationu 3. Jeho majitelé jsou u konzole bez pěti minut dvě hodiny. Velice podobný výsledek vyšel i u hráčů Xboxu 360 (čtvrté místo), který je denně zapnutý v průměru jednu hodinu a padesát osm minut.

Tím se dostáváme na stupně vítězů – na bronzové příčce se umístil PlayStation 4. Byť je ze současné generace nejzastoupenějším hardwarem, hráči u něj vydrží nejméně času. Dvě hodiny a čtvrt. První dvě místa pak od sebe dělí pouhopouhá jedna minuta! Úspěšnějším z dvojice Wii U a Xbox One je právě druhý zmiňovaný, s výsledným časem 2 hodiny 27 minut.

A když zprůměrujeme časy všech 17 990 respondentů, vyjde nám, že v průměru se denně u konzole stráví pouhých 51 minut. Svou roli tak musela sehrát i kapesní zařízení, ale není vyloučené, že výsledky mohli značně ovlivnit také zástupci majitelů starších generací. Kam se v tomto žebříčku řadíte vy?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama