Sunset Overdrive na PC? To určí Microsoft
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sunset Overdrive na PC? To určí Microsoft

Sunset Overdrive na PC? To určí Microsoft

David Plecháček

David Plecháček

28. 9. 2016 10:04
Reklama

Pamatujete na třeskuplná videa zachycující řádění v Sunset City? Sunset Overdrive byla jedna z očekávaných her a nových IP na Xboxu One, která sice díru do světa neudělala, ale kopec zábavy jste si se hrou od Insomniac Games užít mohli. Autoři se ale nechtějí omezovat pouze na konzoli a rádi by nabídli tu samou možnost i majitelům PC.

Situace ale není zase tak jednoduchá. Rozhodnutí totiž neleží na bedrech vývojářů, nýbrž záleží na Microsoftu. Alespoň to vyplývá z tvrzení na Twitteru: „Byli bychom rádi, aby se to (Sunset Overdrive na PC) stalo, ale míč je na polovině hřiště Xboxu.“ Jinému tazateli ve stejném duchu studio odvětilo, že by rádo hru na PC, ačkoliv rozhodnutí není v tomto případě na nich.

Za vším samozřejmě stojí program Xbox Play Anywhere, díky kterému se dosud exkluzivní tituly mohou objevovat i na počítačích. Díky tomu si jejich majitelé mohou vychutnat například Forzu Horizon 3, ReCore, Quantum Break nebo v budoucnu čtvrtý díl série Gears of War. Některá studia ale vidí příležitost na starém titulu vydělat nějakou tu korunu navíc, a tak projevují zájem o hry, které byly vydány například před dvěma lety, jako v případě Sunset Overdrive.

Ale ani tak není rozuzlení tak jednoduché, jak by se mohlo zdát. Jedním z důvodů, proč se studio Insomniac rozhodlo vytvořit exkluzivní hru pro Microsoft, byla dohoda o jejím vlastnictví. Studio totiž nemá ve svém držení prakticky žádné značky, a to ani série Spyro, Ratchet & Clank nebo Resistance, které jej proslavily. Proč ale přes vlastnictví Sunsetu nedrží osud této hry ve vlastních rukou, není zřejmé.

V minulosti se marketingový ředitel Insomniacu James Stevenson vyjádřil takto: „Nevím, co ukrývá budoucnost. Pro tuto chvíli (doba před vydáním XO verze, pozn. red.) nemáme plány vytvořit PC verzi. Tvrdě pracujeme na dokončení hry. Ale další plány nemáme,“ řekl. Sunset Overdrive tehdy od Jardy dostal 3 z 5. Recenzi si můžete přečíst zde.

Studio v současnosti pracuje na novém Spider-Manovi pro PlayStation 4. Zároveň se tým soustředí na podporu pro Oculus Rift, na který vytváří Edge of Nowhere, The Unspoken nebo Feral Rites. Kolik práce by vyžadovala konverze Sunsetu na PC, je otázkou.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama