Říjnové hry zdarma pro PlayStation Plus
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Říjnové hry zdarma pro PlayStation Plus

Říjnové hry zdarma pro PlayStation Plus

Pavel Makal

Pavel Makal

28. 9. 2016 17:54 11
Reklama

Září se pomalu chýlí ke konci a poslední středa v měsíci je tradičně dnem, kdy se dozvíme novou várku titulů zdarma v rámci služby PlayStation Plus. Nejinak je tomu i dnes a tak se společně můžeme podívat, co nám Sony nadělilo tentokrát.

Nabídku pro vlajkovou konzoli PlayStation 4 otevírá remaster prvního dílu survival hororu Resident Evil. Hru samotnou asi nemá smysl příliš představovat, přeci jen se jedná o jeden z titulů, které stály u zrodu žánru. Připomeneme tedy, že si hra v naší recenzi z ledna loňského roku odnesla působivé hodnocení 4/5 a Zdeněk tehdy ocenil zejména fakt, že i po dvaceti letech od prvního vydání má hra stále jednoznačně co nabídnout a mnohé žánrové konkurenty nechává daleko za sebou.

Druhým titulem, který předplatitelé PS Plus pro PlayStation 4 obdrží, je akce s názvem Transformers: Devastation od matadorů z PlatinumGames. Ta si na rozdíl od mnoha jiných her, pyšnících se jménem kultovních, podobu měnících robotů, dokázala udržet požadovanou kvalitu a i díky sympatické komiksové retro grafice má rozhodně co nabídnout. I v naší recenzi od Viléma Koubka si odnesla známku 4/5 a mezi největší klady patří svižnost, stylovost, rozmanitost a hlavně pořádná porce zábavy. Za zkoušku tedy rozhodně stojí.

Svůj díl samozřejmě dostanou i majitelé starší PlayStation 3. Ti se mohou těšit především na božskou strategii From Dust z dílny Ubisoftu, ve které budou po vzoru kultovních Populous moci měnit podobu krajiny a tím ovlivňovat dění ve hře. Hra vyšla v roce 2011 a velkou popularitu si bohužel nevydobyla. Možná v ní ale naleznete zalíbení, přeci jen je podobných her jako šafránu.

Druhou hrou pro PS3 jsou arkádové závody Mad Riders z roku 2012. Nabízí divoké závody čtyřkolek v členitém terénu. Hra byla po vydání chválena za hezkou grafiku, kritiku si však vysloužila za prapodivnou fyziku a nepohodlné ovládání. Na Metacriticu si však stále drží nadprůměrných 71 bodů, pokud už tedy máte po krk Motorstormu, můžete dát hře šanci.

Nabídku pak uzavírá dvojice her pro handheld PS Vita. Code: Realize ~Guardian of Rebirth~ je výborně hodnocenou adventurou, ve které se vtělíte do role podivné dívky, trpící zvláštní kožní chorobou. Ta způsobuje všem, kterých se dotkne, vážné újmy na zdraví. A cílem hry přitom není nic menšího, než najít si toho nejpřitažlivějšího partnera. To celé je zaobaleno do steampunkového kabátku. Asi se nebudete divit, když vám prozradíme, že se jedná o hru japonského původu. Druhým titulem je pak krátký interaktivní příběh Actual Sunlight, který vypráví o životě, depresi a velkých korporací. V roli mladého Evana Wintera si projdete lineárním příběhem, který by vás měl přimět k přemýšlení o současném světě. Jsou to možná silná slova, ale uvidíme. Jak jste s nabídkou pro příští měsíc spokojeni?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama