Destiny 2 i na PC a s celou řadou změn?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Destiny 2 i na PC a s celou řadou změn?

Destiny 2 i na PC a s celou řadou změn?

Pavel Makal

Pavel Makal

28. 9. 2016 08:33 6
Reklama

Během našeho včerejšího vysílání nejnovějšího datadisku pro Destiny s podtitulem Rise of Iron se objevila otázka, jak to vypadá s Destiny 2, která měla původní hru nahradit už letos na podzim, ale nakonec k tomu kvůli kompletnímu rebootu celého projektu nedošlo. Dosud jsme o pokračování prakticky nic nevěděli, na diskuzním serveru NeoGAF se však v uplynulých hodinách objevila poměrně slušná sbírka informací.

Na fórech NeoGAF vystoupil uživatel s přezdívkou benny_a a tvrdil, že mu jeden ze zaměstnanců Activision řekl o plánovaném vydání Destiny 2 i na PC. Společnost to měla svým zaměstnancům sdělit během interní prezentace. To by se sice přirozeně dalo okamžitě označit za nepodložené spekulace, server Kotaku však poukazuje na to, že se většina údajů shoduje s tím, co tvrdí jeho vlastní zdroje.

S vývojem Destiny 2 mají týmu Bungie vypomáhat i studia Vicarious Visions a High Moon. Vydání hry na PC je samozřejmě logickým krokem, který pomůže rozšířit hráčskou základnu. Destiny 2 nemá být jen obřím datadiskem, má se jednat o úplně novou hru s novými herními principy. Sami lidé z Bungie údajně přirovnávají evoluci své hry k rozdílům mezi prvním a druhým Diablem. I v případě megahitu od Blizzardu přinesl druhý díl celou řadu velkých změn, posazených na osvědčené formuli první hry.

Destiny 2 má podle dalších informací nabídnout mnohem interaktivnější svět. Pryč by mělo být čekání na ostatní hráče na jedné statické obrazovce, hra si údajně vezme příklad z World of Warcraft a pro matchmaking se zkrátka zařadíte do fronty, aniž byste museli okamžitě přestat hrát a jen čekat, až na vás přijde řada. Herní oblasti by se měly značně rozšířit a nabídnout bohatší prostředí. Destiny 2 zřejmě opustí model, ve kterém se musíte pravidelně vracet do některé ze sociálních oblastí, jako je Tower, Vestian Outpost nebo nově Felwinter Peak. Samotné herní lokace mají nyní obsahovat více interaktivních prvků, jako jsou například NPC.

Zatím není jasné, zda pokračování umožní přenos postav z prvního dílu. Zdroje Kotaku říkají, že nová hra nejspíš opustí staré postavy, není však jisté, zda jsou míněna příběhová NPC, nebo samotní avataři hráčů. Zdroj z NeoGAFu zas tvrdí, že vzhledem k obří změně v příběhu, který se teď věnuje primárně rase Cabal a planetě Saturn, je více než vhodné, aby se ve hře objevily spíše nové tváře. Očekávat navíc máme nové rasy, frakce a samozřejmě spoustu nových nepřátel. Nepříjemnou zprávou pro současné hráče je, že zdroje na NeoGAFU upozorňují na menší počet obsahových updatů pro letošní Rise of Iron. Nový engine a vývojové nástroje však má tento problém v nové hře odstranit.

Destiny 2 má vyjít příští rok, pravděpodobně opět na podzim. V dubnu letošního roku došlo podle dostupných informací ke kompletnímu rebootu celého projektu, během kterého dostali šéf vývoje a zodpovědný producent pro rozšíření The Taken King tytéž pozice v chystaném druhém dílu. Díky tomu došlo k přepsání dosavadního scénáře a několik členů týmu opustilo společnost. Pokud by se skutečně tyto informace potvrdily a Destiny 2 svým přístupem začalo více připomínat tradiční MMO, určitě by to hře v mnoha směrech prospělo. Snad se co nejdříve dočkáme oficiálního oznámení.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama