Filmové adaptace se dočká i Firewatch
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Filmové adaptace se dočká i Firewatch

Filmové adaptace se dočká i Firewatch

Pavel Makal

Pavel Makal

27. 9. 2016 07:50 3
Reklama

V jedné ze včerejších novinek jsme se věnovali novému filmovému projektu, který má na stříbrné plátno přenést arkádovou hru Fruit Ninja. Psali jsme i o tom, že se v současnosti s herními adaptacemi roztrhl pytel. Neuplynul skoro ani den a stejný zdroj přináší informace o dalším podobném případu. Tentokrát se ale jedná o titul s mnohem větším příběhovým potenciálem.

The Hollywood Insider přináší zprávu o tom, že produkční společnost Good Universe a vývojáři ze studia Campo Santo hodlají spojit své síly a spolupracovat jak na filmových, tak herních projektech. Jejich cílem je údajně překonat hranici mezi oběma narativními styly. Prvním takovým pokusem bude adaptace úspěšné a kritikou velmi vřele přijaté prvotiny studia Campo Santo, tedy adventury Firewatch.

Zakladatel Campo Santo Sean Vanaman si dosavadní spolupráci s Good Universe pochvaluje: „Když jsme se setkali s Good Universe, byli jsme omráčeni tím, jak dokáží rozpoznat, kultivovat a produkovat neuvěřitelné příběhy. Setkání s lidmi, kteří sdílí stejné hodnoty, je velice vzácné a tvůrčí proces je díky tomu mnohem více vzrušující.“ Podobná slova chvály nachází na druhé straně i spoluzakladatel Good Universe Joe Drake: „Objevování neobyčejných děl je neuvěřitelně vzrušující a tým z Campo Santo si okamžitě získal naše sympatie pro své absolutně okouzlující způsoby vyprávění a úchvatný tvůrčí instinkt.“

Společnost Good Universe produkovala například aktuální horor Smrt ve Tmě. O filmovém zpracování Firewatch se zatím neví prakticky nic, včetně obsazení či plánovaného data premiéry. Bylo by jistě zajímavé, kdyby role protagonistů dostali jejich dabéři z původní hry. Henrymu propůjčil svůj hlas Rich Sommer, nejznámější zřejmě díky své roli v seriálu Šílenci z Manhattanu. Kdyby si nechal narůst vousy a mírně se rozcuchal, dokážeme si ho jako bručouna Henryho snadno představit.

Roli Delilah, tedy Henryho šéfové a zároveň „přítele na telefonu“, ve hře obsarala Cissy Jonesová, která není v herním dabingu žádným nováčkem. Starala se například o hlas Joyce v adventurní sérii Life is Strange, vedlejší role však měla i ve čtvrtém Falloutu, Infamous: First Light nebo Grand Theft Auto 5. Vzhledem k tomu, že Delilah za celou dobu hraní ani jednou nespatříte, nejsou na podobu herečky kladeny zvláštní nároky.

Bude nicméně zajímavé, jakým stylem se autoři s filmovou adaptací popasují. Ačkoli si Firewatch po celou dobu hraní byl schopen udržet velmi působivou a tísnivou atmosféru, ke konci ztratilo vyprávění nit a nedokázalo nabídnout uspokojivé vyvrcholení. Zůstává tedy otázka, zda bude film herní události přesně kopírovat, nebo se jimi jen volně inspiruje a nabídne vlastní pojetí. Tak či tak, na výsledek si ještě nějaký ten čas počkáme.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama