Ruští designéři ukazují revoluční gamepad
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Ruští designéři ukazují revoluční gamepad

Ruští designéři ukazují revoluční gamepad

David Plecháček

David Plecháček

26. 9. 2016 13:23 10
Reklama

Alex a Eugene Nesmeevovi jsou herní komunitě prakticky neznámí. Abych vám je představil, řeknu, že to jsou nezávislí ruští designéři herních periferií. Herní svět chtějí dobýt s dosud jinde neviděným gamepadem, který na první pohled připomíná cokoliv jiného, než něco, s čím by se daly pohodlně hrát třeba střílečky.

Neradi soudíme něco, co jsme si sami nemohli osahat, ale pohled na R-Handle nám říká, že bychom s ním nedokázali ovládat ani autíčko na dálkové ovládání. Jenže vývojáři v několika videích ukazují, že s ním dokážou obstojně konkurovat i v klání proti jiným neznevýhodněným hráčům. Ve skutečnosti se jedná o prototyp kombinující klasickou myš a klávesnici, přičemž celé all-in-one balení k pohodlnému používání nevyžaduje stůl, čímž by se hraní mělo značně zpohodlnit bez ztráty komfortu.

„Analogová páčka na ovladači Xboxu One nebo PS4, a vlastně ani Steam controller vám neumožní takovou přesnost, což nutí vývojáře vytvářet stále snazší - a méně zábavné - konzolové hry. A pokud uvážíme vzrůstající oblibu technologie virtuální reality, standardní gamepad je ještě více nepraktický,“ říkají tvůrci.

Jedinou vadou na kráse je fakt, že je zařízení nebetyčně ošklivé a neforemné, přičemž normální uživatel by zprvu ani nevěděl, jak ho uchopit. Alex a Eugene si samozřejmě myslí, že stvořili nejlepší zařízení na světě, ale tak trochu nám to připomíná tuto scénku - myšlenka možná dobrá, provedení alespoň na pohled trochu pokulhává.

Ale kdo ví, třeba se opravdu masové produkce dočkáme. Finální zařízení přeci jen může vypadat odlišně, neboť tvůrci stále pracují na změnách, a to, co uvidíte níže ve videích, je stále pouze prototyp. Přispět ke zrodu tohoto unikátu můžete i vy, neboť R-Handle brzy zamíří na Kickstarter, kde se chce porvat o přízeň a o obsah peněženek všech hráčů. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama