Penello: Chceme dát zákazníkům na výběr
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Penello: Chceme dát zákazníkům na výběr

Penello: Chceme dát zákazníkům na výběr

Pavel Makal

Pavel Makal

26. 9. 2016 07:52 3
Reklama

Mnohé z nás, včetně zástupců společnosti Sony, poměrně zaskočil překvapivý krok ze strany Microsoftu, který na letošní E3 představil konzolový projekt s datem vydání o příštích Vánocích. V době, kdy je běžné nabízet nový hardware co nejdříve po oficiálním odhalení, může podobná strategie působit unáhleně. Microsoft však zjevně ví, co dělá.

V rozhovoru pro server TechRadar se o plánech do budoucnosti rozhovořil šéf produktového managementu a plánování Albert Penello. Podle něj je brzké oznámení projektu Scorpio v podstatě vstřícným krokem směrem ke spotřebitelům, kterým chce Microsoft tímto způsobem dát dostatek prostoru pro rozhodování, zda si koupit nový Xbox One S, nebo počkat na výkonnější konzoli. Chtěli zamezit situaci, kdy by si určitý segment zákazníků pořídil zmenšenou revizi původního Xbox One a následně se cítil podveden, až by společnost za několik měsíců oznámila zbrusu nové zařízení.

Penello v rozhovoru samozřejmě nadále klade důraz na to, že Scorpio příští rok na konzole přinese hraní v opravdovém 4K bez kompromisů. Podobně jako v jednom ze starších rozhovorů upozorňuje na to, že magické číslo 6 TFLOPS, které je jednou z mála známých technických specifikací chystaného zařízení, nebylo vybráno náhodou. Má vývojářům poskytnout bezproblémový přechod na 4K, toto rozlišení je nyní interním benchmarkem, který byl pro Scorpio zvolen. Zároveň ale Penello zmiňuje, že Ultra HD rozlišení nebude povinné. Využití výkonu bude v konečném důsledku na samotných vývojářích, a pokud budou chtít vytvořit tu nejkrásnější hru v 1080p, Microsoft jim nebude stát v cestě.

Redmontský obr se také brání tomu, aby bylo Scorpio vnímáno jako zcela nová konzolová generace. Naopak je hardware stále prezentován jako součást Xbox One ekosystému, který bude kompatibilní se všemi dosavadními periferiemi a zejména hrami. Penello také reaguje na nařčení ze strany zákazníků, že si výrobci herního hardware chtějí osvojit stejný postup, jaký momentálně panuje v segmentu mobilních telefonů. Podle něj je situace v případě konzolí jiná, liší se ve financování i využití. Microsoft nechce unavit herní trh tím, že bude v ročních rozestupech vydávat nové konzole se zanedbatelnými výkonnostními rozdíly.

Penello uzavírá rozhovor s tím, že cílem firmy je dát zákazníkům na výběr. Společnost se snaží přijít na to, jaká nabídka dává pro spotřebitele smysl a podle toho tvoří své portfolio. Xbox One S je podle něj skvělý produkt, do kterého Microsoft vkládá naději pro letošní vánoční trh, zároveň je však rád, že příští rok přijdou na trh s dosud nejvýkonnější konzolí všech dob. Uvidíme, jak moc jí bude překážet roční náskok Sony a PlayStation 4 Pro.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama