PC, PS4 i XO Minecraft budou cross-platform
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka PC, PS4 i XO Minecraft budou cross-platform

PC, PS4 i XO Minecraft budou cross-platform

Jiří Bigas

Jiří Bigas

26. 9. 2016 14:54 3
Reklama

Tak žádný Rocket League. Vypadá to, že první hrou, která nabídne cross-platfrom multiplayer na PC, PS4, Xboxu One i mobilech, bude Minecraft. Má to však malý háček, zdá se. Zapojit všechny platformy včetně konkurenčních půjde jen díky službě Minecraft Realms, která za předplatné umožňuje hostovat svůj vlastní soukromý server.

S touto novinkou se vývojáři pochlubili na oficiálním účtu na Twitteru. I když to zatím není úplně bez háčku, vypadá to, že se začíná blýskat na lepší časy a dlouho očekávaná možnost zahrát si spolu i proti sobě na různých platformách se konečně blíží naplnění. Servery Minecraft Realms však podporují v tuto chvíli hru maximálně 10 hráčů najednou.

Protože informací je zatím poskrovnu, docela by nás zajímalo, jak celý problém Mojang vyřešil a zda na této službě spolupracuje se Sony, anebo přišel na to, jak díky vlastním serverům obejít skutečnost, že dvě konkurenční služby, tedy PSN a Xbox Live, nejsou dosud kompatibilní. Jak jste si už určitě domysleli, pokud si od Mojangu vlastní server nepronajímáte, na cross-platform můžete zapomenout. Minecraft Realms nabízí naštěstí alespoň bezplatnou zkušební verzi.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama