Mario na mobily vábí lidi zpět k Nintendu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Mario na mobily vábí lidi zpět k Nintendu

Mario na mobily vábí lidi zpět k Nintendu

David Plecháček

David Plecháček

26. 9. 2016 15:19
Reklama

Nintendo čas od času vydá na mobilních telefonech hru, jež čerpá ze značek, které jsou jako doma na úplně jiných zařízeních. Jako příklad uveďme Pokémon Go, se svou aktuální základnou na handheldu 3DS, z níž se stal na mobilech doslova kasovní trhák. Kromě vidiny zisku ale Nintendo cílí i na něco jiného.

Odpověď na co padla po odhalení další takové hry, která má základy na mnohem větších zařízeních - po odhalení nového Maria. Šigeru Mijamoto totiž nedávno představil Super Mario Run, hopsačku určenou prozatím exkluzivně pro iOS. Cílem je totiž vytvořit určitý typ halo efektu, kterým Nintendo přiláká potencionální kupce svých konzolí. „Během několika let na konzolovém trhu jsme si stanovili cíl, přilákat další zákazníky, kteří rádi hrají naše hry,“ říká Mijamoto v rozhovoru pro Pocket-lint.

„Lidé v současnosti poznávají tyto interaktivní zážitky skrze vlastní chytrá zařízení, a tak jsme náš úkol prakticky splnili. Těchto příležitostí využíváme právě proto, abychom rozšířili povědomí o našich postavách širšímu publiku, aby si hry vyzkoušeli a aby eventuálně přešli zpátky na naše vlastní konzole,“ dodává.

Pokud vás zajímá samotná hříčka Super Mario Run, tak ta vyjde na iOS v listopadu. Později vyjde i na zařízeních pohánějící Android. Pokud máte zájem o VR, asi vás zklamu, protože nad takovou verzí se neuvažuje. Podle Mijamota se hráči díky VR uzavírají do vlastního světa, což neodpovídá tomu, co chce - totiž aby si všichni užili zábavu s rodinou.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama