Akční RPG Star Wars: Uprising se ruší
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Akční RPG Star Wars: Uprising se ruší

Akční RPG Star Wars: Uprising se ruší

Jiří Bigas

Jiří Bigas

26. 9. 2016 10:58 1
Reklama

Končí další mobilní hra ze světa Hvězdných válek. Akční RPG Star Wars: Uprising od studia Kabam pro iOS a Android vyšla teprve loni v září a k prvnímu výročí dostali její fanoušci nechtěný “dárek”. V polovině listopadu se vypnou servery kvůli klesajícímu počtu hráčů.

Titul překlenoval události šesté a sedmé epizody s podtitulem Síla se probouzí. Hra měla podle autorů slušný rozjezd, ale nepodařilo se jí přilákat dostatek fanoušků. V tuto chvíli už nepodporuje mikrotransakce ani si ji nemohou z iTunes a Google Play stáhnout noví hráči. Pokud jste ji už ale v minulosti vyzkoušeli, stále ji můžete získat.

Vývojáři chtějí ušetřené zdroje věnovat jiným projektům. Lépe je podle svých slov využijí při podpoře populárnějších her a výrobě nových. Po vypnutí serverů už nebude možné se k vašemu obsahu ve hře dostat, takže máte poslední příležitost se rozloučit se Star Wars: Uprising. Izometrická akce s prvky RPG přirovnávaná třeba k Diablu nabízela kooperaci až pro čtyři hráče a mohli jste se v ní stát pašerákem, námezdním lovcem, diplomatem nebo třeba hazardním hráčem.

Autoři free-to-play titulu alespoň slibují, že v posledním updatu hru upraví tak, aby si hráči mohli užít její derniéru na maximum. Zajímavé je, že Star Wars: Uprising měl našlápnuto udělat mnohem větší díru do světa. Byl dokonce považován za součást nového kánonu a hráči zde bojovali proti zbytkům imperiálních sil.

V sektoru, jehož guvernér odmítá přijmou smrt Dartha Vadera a Palpatina coby konec Impéria, nemají povstalci dostatek vlastních sil, a tak musí přidat ruku k dílu ti nejhorší z nejhorších, chátra a spodina z okraje společnosti - vrazi, kriminálníci a gangsteři. Dokážete sektor osvobodit? Po vydání hra vyfasovala jen lehce nadprůměrné recenze. Mnohem větší popularitě se těší mobilní RPG Star Wars: Galaxy of Heroes od Capital Games a EA. I tato hra vyšla loni na podzim pro iOS a Android.

Mezi autory Star Wars: Uprising byste našli zkušené vývojáře, kteří se dříve podíleli třeba na MMO Star Wars: The Old Republic. Paradoxně se objevovaly názory, že hru si lze velmi dobře užít i bez placení, což jí mohl nakonec zlomit vaz. Prostě nevydělávala dost.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama