Sci-fi Event[0] vás postaví proti UI
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sci-fi Event[0] vás postaví proti UI

Sci-fi Event[0] vás postaví proti UI

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

25. 9. 2016 14:44 8
Reklama

Event[0] je zajímavým mixem sci-fi, hororu a explorativní adventury se survival prvky. Na první pohled hra může připomínat poněkud nevýrazný Adrift – hráči se v roli osamoceného kosmonauta pokoušejí přežit na orbitální stanici (jež je ale v tomto případě Zemi velmi vzdálená), tím však podobnost končí.

Event[0] je sice prvotinou pařížského studia Ocelot Society, na atraktivnosti to hře ale naštěstí nijak neubírá a stejně tak se ani nedá říci, že bychom zde měli tu čest s amatérským projektem – naopak. Event[0] je na první pohled velmi zajímavý projekt, v jehož středu poněkud překvapivě není hráč samotný a jeho postava, ale pokročilá umělá inteligence přezdívaná Kaizen. Ta navíc slouží nejen ku prospěchu, ale zároveň umí zastat i roli antagonisty.

Pro šťastný návrat domů ze základny jménem Nautilus se totiž musíte s onou UI seznámit a skamarádit. A to za pomocí vlastních myšlenek i jazyka – Kaizen se totiž i navenek tváří jako prostá umělá inteligence a jak odhaluje přiložený trailer, tak komunikovat lze s terminály za pomocí vlastních vět a dotazů. Je tak na hráčích samotných, aby si to s Kaizenem vyříkali, získali onen stroj na svoji vlastní stranu a cestou také vyřešili řadu logických hádanek a vyslechli si celý příběh hry.

Kaizen nabídne až dva miliony řádek generovaného textu a bude mít i proměnlivou osobnost – ta bude odrážet právě vstupy hráče a způsob, jakým s Kaizenem komunikuje.

Příslibem kvalitního vyprávění je pak fakt, že inspiraci si autoři berou z řady známých děl. Tam se řadí například Konec civilizace od Aldouse Huxleyho a snímky 2001: Vesmírná odysea a Solaris. Vyprávění se má přitom motat okolo myšlenky vztahu člověka a stroje s tím, že Kaizen nabídne až dva miliony řádek generovaného textu a bude mít i proměnlivou osobnost – ta bude odrážet právě vstupy hráčů a způsob, jakým s Kaizenem komunikují.

Až potud to rozhodně zní zajímavě a nelze než vyzvat k vyzkoušení hry – ta je k mání od poloviny září a sami se tak můžete vydat na procházku mezihvězdným prostorem a pokusit se onu umělou inteligenci přesvědčit o tom, že váš život za pozornost ještě rozhodně stojí. Nakupovat lze na Steamu, Humble Store, GOG, či na serveru itch.io, a to za cenu od dvaceti dolarů, čili necelých 500 korun. Pro další informace se nadále můžete podívat i na oficiální stránky hry.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama